Duurzaamheid

De enorme ruimte op bedrijfsdaken leent zich bij uitstek voor het plaatsen van zonnepanelen. Plaats zonnepanelen en haal meer uit je dak! 

Zonnepanelen op bedrijfsdaken

In Zaanstad zijn bijna 600 bedrijfsdaken met een groot oppervlak, waarvan naar verwachting de helft kan worden ingezet voor het opwekken van energie. Het gaat daarmee om een kans om maar liefst 700.000 zonnepanelen te plaatsen. Die zijn natuurlijk goed voor het opwekken van heel veel duurzame energie en geeft de bedrijven een enorme besparing op hun energielasten. Voor geïnteresseerde bedrijven is subsidie en ondersteuning beschikbaar.

Wat zijn jouw voordelen?

  • Financieel: de energiekosten zullen afnemen.

  • Imago: je kunt je profileren als groen bedrijf en als maatschappelijk verantwoorde ondernemer, iets waar klanten steeds meer waarde aan hechten.

  • Regelgeving: je verbetert de milieuclassificatie voor je gebouw. Het is te verwachten dat daar in de toekomst vanuit de wetgeving strenger naar wordt gekeken.

 Lees meer over zonnepanelen op je dak en de subsidieregeling op https://zonopzaan.zaanstad.nl/.

Zonatlas

Wil je weten of jouw dak geschikt is voor de plaatsing van zonnepanelen? Op de website Zonatlas kunnen bedrijven en inwoners hun adres invoeren. De Zonatlas is een online instrument dat inzicht geeft in de mogelijkheden en opbrengsten van zonne-energie op uw eigen dak. De Zonatlas is beschikbaar gesteld door de provincie Noord-Holland. De Zonatlas geeft direct een overzicht van de te verwachten energieopdrachten in kilowattuur en de terugverdientijd. Ook is meteen te zien hoeveel vierkante meter van jouw dak geschikt is en hoeveel panelen je op het dak kunt leggen.

Website: http://www.zonatlas.nl/home/Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl