'Zaanstad heeft veel potentie voor ondernemers'

Interview Alwin Westerbeek, contactpersoon ondernemers gemeente Zaanstad

'Zaanstad heeft veel potentie voor ondernemers. Dat zouden we best meer uit mogen dragen'

Het Team Netwerken & Markten bij de gemeente Zaanstad is het aanspreekpunt voor huidige en toekomstige ondernemers. Maar wat doen zij nou precies, en wat zien zij als kansen voor Zaanstad? Alwin Westerbeek vertelt over zijn werk en visie.

Wat is precies jouw rol bij de gemeente Zaanstad?
Ondernemers die zich in Zaanstad willen vestigen kunnen bij mij terecht met vragen over mogelijk Zaanse locaties. Daarnaast zoek ik ook actief bedrijven om hier te vestigen.

Waar liggen volgens jou de kansen voor ondernemers op dat gebied?
In Zaanstad is ruimte voor een breed scala aan bedrijvigheid. Op bedrijventerrein HoogTij is ruimte voor de zwaardere industrie, maar het Hembrugterrein, nu al een creatieve broedplaats, is bij uitstek geschikt voor creatieve ondernemers! Zo is Dirk van der Kooij, die meubels maakt met een 3D printer, hier gevestigd.  

Op welk project waar aan jij hebt meegewerkt, ben je trots?
Met het Havenbedrijf Amsterdam zijn we bezig met het ontwikkelen van het havengebondenterrein op HoogTij. Zo wordt het terrein bouwrijp gemaakt en komt er een zeekade. Dat is een doorbraak na een lange tijd! 

Lees meer over deze ontwikkeling in het nieuwsbericht.

Wat maakt jou ondernemend?
Ik probeer de meest ideale locatie voor ondernemers te zoeken. Dat is niet altijd makkelijk, maar ik zoek daarbij wel de randen van de kaders op.

Waarom is Zaanstad volgens jou een goede stad om te ondernemen?
De geografische ligging is fantastisch! We liggen dichtbij Amsterdam en Noord-Holland en ook nog eens het aan water. De bevolking groeit en we investeren veel in de stad en haar infrastructuur. 

Wat zou de gemeente Zaanstad nog beter kunnen doen voor ondernemers?
We kunnen onze zichtbaarheid zowel voor nieuwe als huidige ondernemers kunnen verbeteren zodat we beter te vinden zijn. Daarnaast ben ik trots op de stad en de potentie voor ondernemers: dat zouden we best meer uit mogen dragen. Zaanstad is voor ondernemers gewoon een erg fijne stad!

Hoog contrastGa naar Zaanstad.nl