Bijstandregeling

Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz)

Bent u zzp’er of een startende ondernemer en heeft u moeite om financieel rond te komen? Dan kunt u via het Besluit Bijstandverlening Zelfstandigen (Bbz) een beroep doen op (tijdelijke) financiële ondersteuning en begeleiding. Dit kan in de vorm van bijvoorbeeld een lening, krediet of aanvulling op het inkomen tot aan bijstandsniveau. De gemeente zal onderzoeken of dit voor u een mogelijkheid is.

U kunt een Bbz-uitkering aanvragen als u:

Aan de hand van een onderzoek bepaalt de gemeente of (financiële) ondersteuning en begeleiding mogelijk is. Dit kan bestaan uit:

  • aanvullende uitkering voor levensonderhoud (normering Participatiewet) 
  • bedrijfskapitaal voor investeringen en/of aflossing schulden
  • schulddienstverlening;
  • voorbereidingstraject op zelfstandig ondernemen;
  • begeleiding om bedrijfsvoering te verbeteren.

Vraag advies aan de casemanagers

Wil je weten of je in aanmerking komt voor de Bbz-uitkering? Op Zaanstad.nl vind je meer informatie over de voorwaarden, de mogelijkheden en hoe je dit de Bbz-uitkering kunt aanvragen. U kunt via 14 075 en het contactformulier op de website een gesprek aanvragen met één van de casemanagers om een advies te krijgen over de mogelijkheden. Het gesprek kan bij uw bedrijf, op het Stadhuis of op het wijkteam plaatsvinden. U kunt uw voorkeur aangeven. Onze ervaring is dat wij altijd een advies, noodzakelijke ondersteuning of passende doorverwijzing kunnen geven. Kortom, wij komen graag met u in gesprek!
Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl