Financiële regelingen

Financiële regelingen


Bent u ondernemer en heeft u moeite om financieel rond te komen? Op de website www.krijgikbbz.nl kunt u door middel van een vragenlijst zien of u mogelijk in aanmerking komt voor een uitkering en/of bedrijfskrediet op grond van het Besluit bijstandverlening zelfstandigen 2004 (Bbz 2004). 

De huidige Tozo regeling is een voorliggende voorziening voor ondersteuning in het kader van Bbz. Zie voor de voorwaarden en het aanvragen van de Tozo regeling Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). 

Onderzoek gemeente

Aan de hand van gegevens van u bepaalt de gemeente of ondersteuning mogelijk is. Die ondersteuning kan bestaan uit: 

    aanvullende uitkering voor levensonderhoud om uw (gezins)inkomen aan te vullen tot bijstandsniveau; 

    bedrijfskapitaal voor investeringen en/of aflossing schulden;

In aanmerking komen

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de Bbz regeling voor u? U kunt via 14 075 en het contactformulier een gesprek aanvragen met één van de casemanagers.

Ondersteuning Stichting 155 IMK

Als uw onderneming in zwaar weer terechtkomt/ dreigt te komen, dan kunt u kosteloos terecht bij ‘155-Help-een-bedrijf’, een initiatief van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK). De gemeente Zaanstad biedt dit loket aan in samenwerking met het IMK. Het loket is telefonisch en online beschikbaar voor Zaanse ondernemers. U kunt op werkdagen bellen met 088 999 0 155 of de website bezoeken. Samen met de adviseurs van het IMK kunt u het probleem in kaart brengen en wordt er gericht naar mogelijke oplossingen gezocht.

Heroriëntatie/Adviesgesprek

Bent u ondernemer en heeft u advies nodig over uw bedrijfsvoering of denkt u bijvoorbeeld aan stoppen met uw bedrijf en werken in loondienst of heeft u andere vragen? U vindt meer informatie via Heroriëntatie. U kunt dan ook een adviesgesprek aanvragen. Ook Stichting 155 IMK kunt u advies geven. Kijk hiervoor op Heroriëntatie Zaanstad.


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl