Geldzorgen

Geldzorgen


Eerst zelf aan de slag 

Gaat het wat minder goed met uw bedrijf, staan uw resultaten en inkomsten onder druk of ontstaan er betalingsachterstanden en misschien zelfs schulden? Of zijn er persoonlijke omstandigheden (bijvoorbeeld mantelzorg, scheiding, zorg bij kinderen) die een negatieve invloed hebben op uw bedrijfsvoering? U kunt rechtstreeks bij gemeente Zaanstad een aanvraag doen voor Bijstand voor zelfstandigen of Schulddienstverlening wanneer u zelf geen oplossing meer ziet. Twijfelt u nog en wilt u eerst zelf kijken wat u kunt doen? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om u op weg te helpen. 

Een foto van een vrouw die zorgelijk kijkt 

Stichting 155 – Help een bedrijf

Als uw onderneming in zwaar weer terechtkomt of dreigt te komen, kunt u kosteloos voor advies terecht bij ‘155-Help-een-bedrijf’, een initiatief van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK). U kunt op werkdagen bellen met 088 999 0 155. Samen met de adviseurs van het IMK kunt u het probleem bespreken en naar mogelijke oplossingen zoeken. U kunt ook eerst een scan van IMK doen om kijken hoe het gaat met uw bedrijf. 

Meer over 155

Kamer van Koophandel en MKB Noodlijn

Met de digitale scan van de Kamer van Koophandel (KvK) kunt u kijken hoe uw bedrijf ervoor staat. U kunt ook met een adviseur bellen via 0800-2117. Wilt u alleen een luisterend oor en uw verhaal kwijt? Dan kunt u op werkdagen telefonisch contact opnemen met de MKB Noodlijn op telefoonnummer 088-9990000.

Meer over advies van de KvK

GeldfitZakelijk

Op Geldfit Zakelijk kunt u als ondernemer gratis terecht voor hulp bij uw financiële situatie. Via een online test krijgt u direct inzicht hoe u er met uw onderneming financieel voor staat. Ook krijgt u gelijk een overzicht waar u terecht kunt voor hulp. Denk aan websites met handige tips, online begeleiding of hulp voor ondernemers bij u in de buurt.

Website Geldfit Zakelijk


Vraag om advies bij de gemeente 


Komt u er zelf niet goed uit? De gemeente kan u helpen. Vraag een adviesgesprek aan. Dit is gratis en vrijblijvend. Daarin bespreken we uw vragen en zorgen en denken we met u mee over oplossingen. 

Om tot een oplossing te komen, kunnen we een plan maken dat bij uw situatie past. Mogelijkheden zijn een aanvullende uitkering, bedrijfskrediet van de gemeente (Bbz-regeling), hulp bij het op orde krijgen van uw boekhouding, bedrijfscoaching of schuldsanering.

U kunt zich voor een adviesgesprek aanmelden met uw DigiD.

U kunt na het indienen van uw melding een foutmelding krijgen waardoor het lijkt alsof het niet goed is gegaan. De meldingen komen echter wel binnen bij de gemeente. U hoeft dus geen nieuwe melding te doen. Wij proberen binnen 5 dagen te reageren. Als u een Bbz aanvraag wilt doen zullen wij dan uitleggen hoe dat gaat.

Er is soms meer mogelijk dan u denkt. Dus aarzel niet en kom op tijd in actie. Wij helpen u graag!Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl