Geldzorgen

Geldzorgen? 

Wij helpen u met het stappenplan

Gaat het wat minder goed met uw bedrijf?  Of zijn er persoonlijke omstandigheden (bijvoorbeeld mantelzorg, scheiding, zorg bij kinderen) die een negatieve invloed hebben op uw bedrijfsvoering? U kunt rechtstreeks bij gemeente Zaanstad een aanvraag doen voor Bijstand voor zelfstandigen of Schulddienstverlening wanneer u zelf geen oplossing meer ziet. Twijfelt u nog en wilt u eerst zelf kijken wat u kunt doen? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om u op weg te helpen. Klik op de infographic voor het stappenplan. 

Infographic met stappenplan voor ondernemers met geldzorgen

infographic met stappenplan en uitleg over de hulp voor ondernemers met geldzorgenInfographic: stappenplan met financiële hulp voor ondernemers

Adviesgesprek MKBDoorgaan 

(Geld)zorgen? Gemeente Zaanstad biedt zzp’ers en MKB’ers kosteloos een vrijblijvend gesprek aan met een bedrijfsadviseur van MKBDoorgaan. De adviseurs van MKBDoorgaan zijn zelf ondernemer en geen medewerker van de gemeente. Zij zijn bekend met het dienstverleningsaanbod van de gemeente en onze samenwerkingspartners. Zij geven onafhankelijk, deskundig advies over welke opties voor u interessant zouden kunnen zijn.

Aanmelden voor een gesprek? 

Vul dan  hier het aanmeldformulier in. Binnen twee weken wordt contact met u opgenomen. Meer informatie over MKBDoorgaan vindt u op www.mkbdoorgaan.nl

Eerst zelf aan de slag

foto van iStock van een dame achter een laptop Gaat het minder goed met uw bedrijf? Maar wilt u eerst zelf kijken voor een oplossing?  Vraag (gratis!) advies bij ‘155-Help-een-bedrijf’.

Stichting 155 - Help een bedrijf

Ook handig: met de digitale scan van de Kamer van Koophandel (KvK) kunt u kijken hoe uw bedrijf ervoor staat. U kunt ook met een adviseur bellen via 0800-2117. Wilt u alleen een luisterend oor en uw verhaal kwijt? Dan kunt u op werkdagen telefonisch contact opnemen met de MKB Noodlijn op telefoonnummer 088-9990000.

Meer over advies van de KvK

Op Geldfit Zakelijk kunt u als ondernemer ook gratis terecht voor hulp bij uw financiële situatie. Via een online test krijgt u direct inzicht hoe u er met uw onderneming financieel voor staat. Ook krijgt u gelijk een overzicht waar u terecht kunt voor hulp. Denk aan websites met handige tips, online begeleiding of hulp voor ondernemers bij u in de buurt.

Website Geldfit Zakelijk
Vraag om advies bij de gemeente

Foto van istock

Komt u er zelf niet goed uit? In een vrijblijvend adviesgesprek met een van onze consulenten gaan wij met u in gesprek over uw situatie en denken wij met u mee over gerichte oplossingen. Dat kan leiden tot een aanvraag voor een Bbz-uitkering of –krediet. Maar wij bieden ook ondersteuning op het gebied van bedrijf coaching, hulp bij het beëindigen van uw bedrijf, om- of bijscholingstrajecten, en de aanpak van schulden. Wij werken daarvoor samen met gespecialiseerde (externe) partners.  

U kunt zich voor een adviesgesprek aanmelden met uw DigiD.

Contact

U kunt ook bellen met 14 075 om een adviesgesprek aan te vragen.  

Meer informatie over:

Financiële ondersteuning (Bbz)

Schulddienstverlening

Weinig tot geen werk?

Foto van istock: vrouw die aan het studeren isBent u ZZP'er en heeft u weinig tot geen werk? Misschien kunt u (parttime) in loondienst gaan. Denkt u na over een stap van ondernemen naar een baan in loondienst, een baan naast zelfstandig ondernemen of een nieuwe richting als zelfstandig ondernemer? Het Regionaal Mobiliteitsteam kan u helpen! Een team van professionals zoekt met u mee naar ander werk en helpt u met bijscholing, coaching en begeleiding. 

Vul hier het antwoordformulier in

Of stuur een mail

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl