Ondernemen in Zaanstad

De Zaanstreek heeft een rijke historie van ondernemen. Wil je je ook hier vestigen als ondernemer, of wil je je onderneming uitbreiden? Heb je een plan of idee waarmee je aan de slag wilt? Zaanstad biedt volop mogelijkheden. 

Wij voorzien ondernemers van informatie en inspiratie via ZNSTD Onderneemt.

Nieuws

Winnaars Zaanse Ondernemingsprijs 2018 en Zaanse Startersprijs 2018

6 november 2018
Vandaag was de dertigste editie van de Zaanse Ondernemersdag. In het Zaantheater werden de Zaanse Ondernemingsprijs 2018 en de Zaanse Startersprijs 2018 uitgereikt. 

Lees meer


Vandaag in de Week van de Zaanse Ondernemer: 

De Startende Zaanse Ondernemer


6 november 2018
‘De Startende Zaanse Ondernemer’ is het afsluitende thema van de Week van de Zaanse Ondernemer. Voor deze gelegenheid nam burgemeester Jan Hamming een kijkje in de keuken van de kaasmakerij van Majd. 

Lees verder


Vandaag in de Week van de Zaanse Ondernemer: 

De Vrouwelijke Zaanse Ondernemer

5 november 2018
Op deze voorlaatste dag van de Week van de Zaanse Ondernemer, staat het vrouwelijk ondernemerschap centraal. Wethouder Rita Noordzij ging vandaag op bezoek bij Linda Tuijn in Krommenie, die daar in 2010 haar eigen accountantsbureau Duidelijk Accountants oprichtte.

Lees verder


Vandaag in de Week van de Zaanse Ondernemer:

De Circulaire Zaanse ondernemer


2 november 2018
Op de vierde dag van de Week van de Zaanse Ondernemer staat circulair ondernemen centraal en gaat het bedrijfsbezoek naar cacaoverwerker Olam in Zaandijk. De cacaofabriek van Olam is een van de grootste gasverbruikers van Zaanstad. Wethouder Sanna Munnikendam ging langs om te zien hoe zij bijdragen aan de Zaanse ambitie om in 2040 klimaatneutraal te zijn.

Lees verder


Vandaag in de Week van de Zaanse Ondernemer:

De Innovatieve Zaanse ondernemer

1 november 2018
Vandaag een bezoek van wethouder Gerard Ram aan Kalfsvel Metaalcoating.  Goed voor een 67e plaats in de MKB Innovatie top 100 2018!

Lees verder


Vandaag in de Week van de Zaanse Ondernemer:

De Toekomstige Zaanse ondernemer

31 oktober 2018
Wethouders Gerard Ram (Economische Zaken) en Sanna Munnikendam (Duurzaamheid) bezochten een presentatie van student en jonge ondernemer Daan Horak. Eerder won Daan met zijn bedrijf Cell Charge het Startup! Excellent Ondernemen programma van het Regiocollege.

Lees verder


Week van de Zaanse Ondernemer van start


We trappen af met het thema inclusief ondernemen. Wethouder Natasja Groothuismink bracht hiervoor een bezoek aan de McDonalds aan de Koningin Julianaweg in Zaandam. Wat maakt dit filiaal inclusief? 

Lees verder


Start aanleg infrastructuur haventerrein HoogTij


Onlangs is gestart met de aanleg van de infrastructuur op het haventerrein van HoogTij. Dit ter voorbereiding op de toekomstige bedrijfsbebouwing op dit deel van het bedrijventerrein.

Lees verder


Zaanstad doet mee in regionale Startup in Residence programma

Zaanstad slaat samen met acht andere gemeenten uit de Metropoolregio Amsterdam (MRA) de handen in één op zoek naar startups, scale-ups, innovatief MKB en sociaal ondernemers met creatieve en innovatieve oplossingen voor regionale maatschappelijke vraagstukken.

Lees verder


Eerste paal nieuwe bedrijfspand Ayal Kaas

Ayal Kaas groeit uit zijn voegen. Tijd om te gaan verhuizen. Op 18 juli wordt de eerste paal geslagen voor het nieuwe pand op bedrijventerrein Hoogtij. De kavel is 8400 vierkante meter. De oplevering is gepland in de zomer van 2019. Adburrahman Çalişkan: 'straks is er meer ruimte, er komen ook extra productielijnen bij en er blijft ruimte voor verdere uitbreiding van de productiecapaciteit.'

Lees verder


Start bouw diepzeekade HoogTij

Deze zomer start de bouw van een 900 meter diepzeekade aan het bedrijventerrein HoogTij langs het Noordzeekanaal. HoogTij is onderverdeeld in twee delen: een terrein voor havengebonden bedrijven (natte deel) en een terrein voor grondgebonden bedrijven (droge deel). Het totale gebied biedt ruimte voor 130 hectare bedrijvigheid.

Lees verder


Kies het juiste exportland!

Vaak beginnen ondernemers te exporteren na een spontane offerte uit het buitenland. Een leuke verrassing en mooi meegenomen. Maar er komt meestal meer bij kijken dan wanneer je aan een Nederlandse klant verkoopt. En is dit land wel het meest geschikt om naar te exporteren? De Kamer van Koophandel maakte over dit onderwerp een handige informatieve video.


Nieuw Noord-Hollands fonds voor innovatief midden- en kleinbedrijf

Noord-Hollandse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (mkb) en startups vanuit de kennisinstellingen kunnen binnenkort een beroep doen op het Innovatiefonds Noord-Holland. Aanvragen kun je vanaf half juni insturen.

Lees verder


€ 600.000 voor toekomstbestendige winkelgebieden

De provincie Noord-Holland heeft de Uitvoeringsregeling subsidie toekomstbestendige winkelgebieden Noord-Holland 2018 (WINKELNH) gepubliceerd. Met de regeling wil de provincie bijdragen aan het verhogen van het kwaliteitsniveau van de Noord-Hollandse winkelgebieden.

Lees verder


Zonnepanelenfabriek Energyra komt naar Zaandam

Met de investering van Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland in zonnepanelenproducent Energyra komen de duurzame doelen van Noord-Holland dichterbij. Energyra bouwt in Zaandam een nieuwe productielocatie om jaarlijks 350.000 hoogrenderende en duurzaam geproduceerde zonnepanelen op te leveren, goed voor meer dan 100 MWp aan geïnstalleerd vermogen, tegen lagere kosten per kWh. De energieopbrengst van deze panelen staat ongeveer gelijk aan de elektriciteitsconsumptie van 30.000 huishoudens.

Energyra  zal een pand op bedrijventerrein Molletjesveer aan de Handelsweg betrekken.

Lees verder bij Participatiefonds Duurzame Economie Noord

Twitter

Agenda

6 november - Zaanse Ondernemersdag

13 december - Informatiemiddag Kansen bij Inkoop en aanbesteding

10 januari 2019 - Feestelijke Nieuwjaarsbijeenkomst (Zaanse Ondernemers Sociëteit De Corner)


Informatie voor zzp'ers

Wil je meer weten over starten als zzp'er, praktische tips voor Zaanse zzp'ers of heb je hulp nodig als zzp'er? Kijk dan op de informatiepagina voor zzp'ers.

Informatiepagina

           

Contact

Heb je vragen over algemene zaken of vergunningen? Bel dan het algemene nummer van Zaanstad 14075 (op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur).

Stel je vraag op Facebook, Twitter of WhatsApp naar 06 1043 4693 (antwoord binnen 24 uur).

Heeft u specifieke vragen over bijv. vestigen, personeel of duurzaam ondernemen?  

Maak kennis met onze accountmanagers

Vestigen

Zaanstad heeft een ideale ligging in de regio, is goed bereikbaar en heeft veel verschillende bedrijven. Wat voor ruimte u ook zoekt, u vindt het in Zaanstad. Er zijn toplocaties aan het water, zowel aan de Zaan als aan het Noordzeekanaal. Bij de vestigingslocaties gaat het om bestaande terreinen maar er is ook ruimte voor nieuwe kantoorontwikkelingen.

Lees verder over vestigen

Vergunningen

Een vergunning of ontheffing is een officiële, soms noodzakelijke toestemming van de overheid om een bepaalde activiteit uit te voeren. Lees welke vergunningen of ontheffingen u als ondernemer nodig heeft voor bepaalde activiteiten.

Lees meer over vergunningen

Ga naar Zaanstad.nl