Nieuws

Het laatste ondernemersnieuws van de gemeente Zaanstad

Werkgever, pak de kansen om kwetsbaar personeel vast te houden


22 juli 2020
Een open brief van de wethouders Participatie Zaanstreek-Waterland en het Regionaal Werkbedrijf Zaanstreek-Waterland aan alle werkgevers in onze regio. Bekijk ook waar u als werkgever terecht kunt met vragen en welke regelingen er zijn om u te ondersteunen.

Lees meer

foto van een werknemer in een opslag

Nieuwe tarieven toeristenbelasting per 2021


9 juli 2020
De gemeenteraad van Zaanstad wil per 2021 verschillende tarieven voor toeristenbelasting invoeren. Ook komt er een watertoeristenbelasting en een heffing op riviercruisevaart. De toeristenbelasting is nu een vast bedrag van 7 euro per persoon per overnachting. Gemeente Zaanstad wil vanaf 2021 verschil in de hoogte van het bedrag van de toeristenbelasting. De locatie en het soort verblijf bepalen dan de hoogte van het bedrag. Het kan dus zijn dat u in 2021 een ander bedrag betaalt aan toeristenbelasting dan nu.

Lees meer

Ondersteuningsprogramma voor ondernemers in de buitenlandse markt


22 juni 2020
Loopt door de corona crisis jouw omzet in het buitenland terug? Het Corona International Rebuild Program helpt u om uw businessmodel aan te passen aan de veranderende markt. Zo krijgt u tips op gestructureerd toe te werken naar een positieve cashflow, ongeacht in welke buitenlandse markt uw bedrijf actief is. Het programma bestaat uit vijf gratis masterclasses, die u met andere ondernemers in zes weken tijd kunt volgen.

Lees meer

foto van een vrouw achter haar laptop

Per 1 juni horeca weer open

Gemeente Zaanstad geeft horeca meer ruimte voor terrassen voor de anderhalve meter samenleving

28 mei 2020
De horeca is zwaar getroffen door de coronamaatregelen. Daarom heeft het college besloten om horecaondernemers meer ruimte te geven om de bestaande terrassen uit te breiden, daar waar dat veilig kan. Terrassen mogen met maximaal de helft worden uitgebreid. Ook horecaondernemers die nu geen terras hebben mogen een terras plaatsen, mits zij zich houden aan de voorwaarden van de gemeente.

Lees meer

Foto van een leeg terras

Tozo-uitkering en weer inkomsten? Geef ze op tijd door!


11 mei 2020
Werkt u als kapper, pedicure, rijinstructeur of in een ander contactberoep en ontvangt u een Tozo-uitkering? Dan mag u van met ingang van 11 mei weer aan de slag. Heeft u daarom met ingang van 11 mei weer inkomsten? Geef deze dan zo snel mogelijk door aan de gemeente. Hiermee voorkomt u terugvorderingen en mogelijk schulden bij de gemeente. U kunt de wijzigingen in uw inkomsten doorgeven via het online formulier ‘Mijn Uitkering’.

Lees meer

Bereken hoe coronaregelingen uw onderneming helpen


6 mei 2020
De Corona Calculator is een rekentool waarmee u als ondernemer de financiële situatie tijdens de coronacrisis kunt bekijken. Vanwege de coronacrisis heeft de overheid diverse maatregelen voor ondernemers gerealiseerd. De rekentool biedt een overzicht van de maatregelen die voor u relevant zijn.

Lees meer

Foto van een vrouw die thuiswerkt achter haar laptop

Maatwerk voor Zaankanters met betalingsproblemen


8 april 2020
Vanaf 7 april verstuurt de gemeente Zaanstad weer belastingaanslagen, facturen en terugvorderingen   Dit geldt niet voor de precario- (belasting voor het hebben van een terras  en reclamebelasting, BIZ-heffing Stadshart Zaandam en de marktgelden.

Zaankanters die hun gemeentelijke belastingen niet kunnen betalen, kunnen uitstel aanvragen. Door de coronamaatregelen was de versturing van belastingaanslagen, facturen en terugvorderingen tijdelijk stopgezet. Nu het kabinet de maatregelen heeft verlengd, besluit het college om het versturen van een deel van de aanslagen te hervatten. En om maatwerk te bieden aan Zaankanters met betalingsmoeilijkheden.

Lees meer


foto van een hotelterras

Start bouw Eydenberg op HoogTij


31 maart 2020
De bouw  van Eydenberg Retail Projects op HoogTij is gestart. Dit nieuwe pand komt naast die van Zuiver. Voor de ontwikkelingvan HoogTij is Eydenberg een aanwinst. Het is een Westzaans bedrijf, dat door deze locatie behouden blijft.

Lees meer

foto van de locatie waar Eydenberg komt

Stadshart Zaandam maakt website voor winkels die thuisbezorgen

31 maart 2020
De maatregelen ten behoeve van het Coronavirus treffen ondernemers hard. Om Zaanse ondernemers te steunen, heeft Stadshart Zaandam een website gemaakt. Iedere ondernemer kan hier zijn bezorg/afhaalaanbod laten plaatsen. 

Lees meer

foto van winkelstraat centrum Zaandam

Zaanstad ondersteunt ondernemers in financiële nood door coronacrisis


26 maart 2020
De coronacrisis raakt ondernemend Nederland hard. Het kabinet heeft een pakket van noodmaatregelen voor ondernemers vastgesteld. De gemeente Zaanstad biedt daarnaast de volgende  lokale maatregelen om Zaanse ondernemers te ondersteunen.

Lees meer

foto van centrum van zaandam

Subsidie voor toekomstbestendig winkelgebied

24 maart 2020
Vanuit de Provincie Noord-Holland is er een nieuwe subsidie voor winkelgebieden van kracht. Het doel van de subsidie is om  kwaliteitsniveau van de Noord-Hollandse winkelstructuur te verhogen. Door het terugdringen van leegstand, het opzetten of verbeteren van samenwerking, het initiëren van duurzame maatregelen of een onderzoek naar de toekomstbestendigheid ten aanzien van de dienstenrichtlijn.

Lees meer

Foto van centrum Zaandam

Lancering Zaan Business Netwerk App: exclusief platform voor Zaanse ondernemers


11 maart 2020
Het Zaanse bedrijf IDV Media BV, bekend van het business to businessmagazine Zaan Business, heeft de Zaan Business Netwerk App gelanceerd. De app vormt een exclusief platform voor Zaanse ondernemers. Met toegang tot alle relevante informatie, zoals een bedrijvengids, smoelenboek met contactgegevens, nieuwsberichten en netwerkevents. Ook kunnen ondernemers contact leggen met de andere ondernemers binnen het platform en met hen communiceren.

Lees meer

Foto van de Zaan Business Netwerk App

CO2 Café voor MKB’ers op terrein Westerspoor

21 november 2019
Wilt u met uw midden- of kleinbedrijf verduurzamen? Maar weet u niet goed waar u kunt beginnen? Kom op maandag 9 december naar het CO2 Café. En u ontvangt een gratis energiescan t.w.v. 350,- en een jaar lang gratis begeleiding en advies. De bijeenkomst is van 16.30 tot 18.00 uur bij Erdi Verkeerstechniek BV, Rechte Tocht 3 in Zaandam.

Lees meer

Foto van de viering van de verkregen subsidie om de scans mogelijk te makenFoto van de viering van de verkregen subsidie om de scans mogelijk te maken

Denk mee met over horecavisie!


19 november 2019
De gemeente gaat met horecaondernemers aan de slag om een horecavisie te maken. Heeft u een restaurant, cateringbedrijf of koffiezaak? En heeft u ideeën over de horeca in Zaanstad? Deel deze tijdens de workshopbijeenkomst op maandag 25 november in hotel Best Western Zaan Inn in Zaandam op de Grenehout 22.

Lees meer

Foto van horeca op de Gedempte Gracht

Ondernemerstalkshow 18 november


14 november 2019
Maandag 18 november vindt de jaarlijks Ondernemerstalkshow plaats. Inloop is vanaf 16.30 uur, de talkshow duurt van 17.00-18.00 uur. Tot 19.00 uur kunt u nog borrelen en napraten. Komt u ook?

Lees meer 

Inclusief ondernemen: Onderneming Gebruikt.com kijkt naar mogelijkheden in plaats van beperkingen


'Die jongens zijn echt heel goed in wat ze doen!'


Wipen, refurbishen en resellen. Dat is waar het om draait bij Gebruikt.com. Toch is dat niet de belangrijkste reden voor wethouder Werk en Inkomen Natasja Groothuismink om een kijkje te nemen. Haar aandacht werd vooral getrokken door de sociale manier van ondernemen van het bedrijf.

Lees meer

Foto van wethouder Natasja Groothuismink en ondernemer Boj Oosterveld van Gebruikt.com

 ‘Ik werd verliefd op gerecycled kunststof’


1 november 2019
Zijn meubels stonden al op beurzen in onder meer Amsterdam, Madrid, New York en Melbourne. Nationale en internationale erkenning voor ontwerper en ondernemer Dirk van der Kooij. Made in Zaanstad. Wethouder Sanna Munnikendam ging een kijkje nemen in de design studio op het Hembrugterrein.

Lees meer

Foto van wethouder Sanna Munnikendam en ondernemer Dirk van der Kooij

De zussen van JUNGL over duurzame badmode


31 oktober 2019
In de Week van de Zaanse Ondernemer geven burgemeester en wethouders iedere dag een Zaans bedrijf een podium. Vandaag ging wethouder Rita Noordzij langs bij Anouschka en Natascha Hendriks. Twee zussen die met hun merk JUNGL duurzame badmode maken.

Lees meer

Foto van wethouder Rita Noordzij en Anouschka en Natascha Hendriks van JUNGL

Burgemeester Hamming op bezoek bij innovatieve onderneming Coronam


30 oktober 2019
In de Week van de Zaanse Ondernemer zetten burgemeester en wethouders iedere dag een Zaans bedrijf in het zonnetje. Vandaag bezocht burgemeester Hamming het typisch Zaanse bedrijf Coronam Mechanische Industrie BV. ‘Een sterk voorbeeld van innovatief ondernemen’, zegt hij over Coronam.

Lees meer

Dag van de Startende Ondernemer: wethouder Gerard Slegers op bezoek bij accelerator Rockstart Amsterdam


'Durf als startende ondernemer te falen'


29 oktober 2019
Zaankanter Maarten Alleman is al 20 jaar ondernemer in de digitale economie. Met zijn ICT-bedrijf About:blank timmert hij al jaren lang nationaal en internationaal flink aan de weg. Daarnaast heeft hij een portfolio aan startups die hij coacht en in wie hij investeert. Reden voor wethouder Gerard Slegers om hem op te zoeken bij Rockstart Amsterdam voor een gesprek over startups en startup communities.

Lees meer

Foto van wethouder Gerard Slegers met ondernemer Maarten Alleman van Rockstart

Subsidie voor ondernemers in Noord-Holland

28 augustus 2019
Om duurzame innovaties te bevorderen, stelt de provincie Noord-Holland dit jaar € 5 miljoen beschikbaar voor Noord-Hollandse ondernemers die kansen pakken en willen uitblinken. De provincie zoekt vernieuwende mkb’ers (midden- en kleinbedrijf) die actief zijn in de zogenaamde Topsectoren: Agri & Food, Biobased Economie, Tuinbouw, Water & Maritiem, Energie, Life Sciences & Health, Creatieve Industrie, Logistiek en Chemie, Tuinbouw en uitgangsmaterialen en water. Deze topondernemers kunnen zo een bijdrage leveren aan een duurzame, vernieuwende en ondernemende economie in Noord-Holland. De subsidie kan tot 10 september worden aangevraagd.

Lees meer

Zaanse economie en werkgelegenheid in 2018 gegroeid

23 augustus
De economie van Zaanstad groeide in 2018 met 3,1%. Ook de werkgelegenheid is toegenomen (2,2%). Sinds 2016 ligt de economische groei van de Zaanstreek boven die van Nederland. Het beeld is dus positief, maar de economische ontwikkeling blijft kwetsbaar.

Lees meer

Foto van Pakhuis De Vrede in de AchtersluispolderPakhuis De Vrede in de Achtersluispolder

Zaancampus moet technisch onderwijs versterken

25 juli 2019
Het Zaanse bedrijfsleven gaat samen met het onderwijs en de gemeente aan de slag met het ontwikkelen van een Zaancampus. Het doel van het project Zaancampus is het versterken van de samenwerking tussen de regionale food- proces- en maakindustrie, onderwijsinstellingen en overheid. Het Noordhollands Dagblad sprak met drie betrokkenen en schreef er een artikel over.

Lees meer

Foto van een technisch werker

Wordt u de winnaar van de eerste Zaanse Startup Award?

10 juli 2019
Dit jaar wordt de eerste Zaanse Startup Award uitgereikt. Dit vindt plaats op de Zaanse Ondernemersdag op 5 november 2019. Bent of kent u een Zaanse startup? Geef deze dan vóór 31 augustus a.s. op!

Lees meer

Foto van de Gedempte Gracht

Zaanse Vastgoeddag

6 juni 2019
Speciaal voor ontwikkelaars, corporaties, architecten, makelaars en beleggers is woensdag 26 juni de Zaanse Vastgoeddag, georganiseerd door Vastgoedjournaal.nl. Wethouder Wonen en Bouwen Songül Mutluer was een van de sprekers. Zij vertelde ruim 100 aanwezigen over de kansen voor bouwen in Zaanstad.

Lees meer

Foto van Songül tijdens haar speech

Derde ondernemers talkshow NV in Zaanstad

13 juni 2019
De derde editie van de ondernemers talkshow NV Zaanstad vindt maandag 24 juni plaats in de foyer van het Zaantheater. Tijdens de NV Zaanstad wordt op basis van interviews het ondernemen in stad en streek belicht. NV Zaanstad is gratis toegankelijk. Na een inloop vanaf 16.30 uur vindt is tussen 17.00 tot 18.00 uur de talkshow. Tot 19.00 uur is er een borrel.

Lees meer

Foto van winkeliers in Zaandam

Kick off praktijkprogramma circulaire werklocaties ondertekend

5 juni 2019
Tijdens de vastgoedbeurs Provada in de Amsterdamse RAI hebben SADC (Schiphol Area Development Company) en SKBN woensdag 5 juni de aftrap gedaan voor het praktijkprogramma circulaire werklocaties. De aanleiding voor het praktijkprogramma is het onlangs gelanceerde onderzoek over een afwegingskader voor circulaire gronduitgifte. De locatie Hoogtij maakt deel uit van het praktijkprogramma.

Lees meer

Foto partners die praktijkprogramma circulaire werklocaties hebben ondertekend op 5 juni 2019 tijdens de Provada

Een nieuwe Royal vestigt zich in Zaandam

15 mei 2019
Met de komst van Royal Huisman vestigt zich een nieuwe koninklijke jachtbouwer in de Zaans- Amsterdamse haven. De jachtenbouwer gaat aan de slag op de voormalige werf van Holland Jachtbouw in Zaandam.

Lees meer

Lokaal energie verdelen door WeSpark Zaanstreek

 13 mei 2019
Zaanstad is een nieuwe lokale energieleverancier rijker. WeSpark Zaanstreek verdeelt lokaal opgewekte energie over inwoners en bedrijven in de Zaanstreek zonder dat er een energiereus tussen zit. De winst die het maakt, investeert WeSpark in duurzame Zaanse projecten.

Lees meer

Foto van zonnepanelen op Zaans dak

CO2 Café helpt duurzamer ondernemen

11 april 2019
Hoe kunt u als ondernemer energie besparen? Benieuwd welke maatregelen collega-ondernemers nemen? Kom naar het eerste CO2 Café op maandag 6 mei om 17.00 uur Forbo, Industrieweg 12 in Assendelft.

Lees meer

plaatje van zonnepanelen

 Ondernemersbijeenkomst ondermijnende criminaliteit

‘Je gaat het pas zien als je het doorhebt’


1 april 2019
Bekend met de kapper op de hoek waar nooit klanten komen? Het garagebedrijf dat vaker dicht dan open is? Vraagt u zich ook weleens af hoe ze de huur opbrengen? Met het witwassen van geld? Het komt vaker voor dan u denkt, ook in Zaanstad.

Lees meer

Foto van raadzaal

Tevreden ondernemers over autoluwe centrum

25 maart 2018
Ondernemers zijn tevreden over het autoluwe centrum. Dat is gebleken uit navraag bij een aantal vertegenwoordigers van ondernemers in het centrum van Zaandam.  Het aantal voertuigen per dag in het centrum is sterk afgenomen. Winkelend publiek, bewoners en passanten hebben hierdoor minder last van verkeerslawaai.

Lees meer

Foto van Beatrixbrug en Peperstraat

Rijksvastgoedbedrijf koopt 14.000 m2 terrein op HoogTij

13 maart 2018
Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) heeft circa 14.000m² terrein aan de Smeet op bedrijventerrein HoogTij in Westzaan gekocht van het Ontwikkelingsbedrijf Haventerrein Westzaan BV (OHW). Het perceel grenst aan het Justitieel Complex Zaanstad. Het Rijksvastgoedbedrijf zet de grond in voor de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

Lees meer


Plaatje van Google Maps met lijnen waar het terrein zich bevindt

Zaanse bedrijf Eydenberg  op HoogTij

7 maart 2019
Eydenberg Retail Projects neemt zo’n 7200 m2 grond af aan de Schoot en wordt op dit deel van HoogTij buurman van het net verhuisde bedrijf Zuiver. Het bedrijf gaat op haar nieuwbouwlocatie een kantoorruimte, showroom, werkplaats en opslag bouwen. Op donderdag 7 maart ging wethouder Gerard Ram van economische zaken langs bij directeur Jorim Thomas om dit te vieren.

Lees meer

Foto van wethouder Gerard Ram met directeur Jorim Thomas

Denk mee over het busvervoer in Zaanstad

26 februari 2019
Hoe vaak moeten de bussen in Zaanstad in de toekomst gaan rijden? Moeten het elektrische bussen worden of is diesel oké? Meer bussen in de spits of juist meer ’s avonds en in het weekend? De gemeente Zaanstad heeft een online vragenlijst gemaakt over het busvervoer. Zo kunt u meepraten over wat u belangrijk vindt.  

Lees meer

Foto van een bus bij een bushalte

Wie helpt kennis over energie en klimaat bij bewoners te vergroten?

 13 februari 2019
Energie- en klimaatcoaches helpen inwoners in Zaanstad hun kennis over energie en klimaat te vergroten. Zij gaan met inwoners in gesprek over wat zij kunnen doen voor een beter milieu, zoals energie besparen en zorgen voor meer groen. De gemeente zoekt een partij die de organisatie van deze vorm van ondersteuning op zich kan nemen. Deze partij moet vrijwillige coaches ook kunnen werven, trainen en begeleiden. 

Lees meer

Plaatje van handen die een lampje vasthouden

Burgemeester Hamming: gemeente wil ondernemers helpen dromen waar te maken

11 januari 2018
Zaanstad wil de meest ondernemersvriendelijke gemeente van Nederland zijn. ‘Dat betekent voor 2019: een nog betere dienstverlening, hoffelijkheid, open staan voor feedback, maar vooral: open staan voor dromen van ondernemers en helpen die mogelijk te maken.’ De gemeente wil daarom een echte bondgenoot zijn van ondernemers. Dat zei burgemeester Jan Hamming vrijdag in zijn nieuwjaarstoespraak voor de Zaanse ondernemers.

Lees meer

Foto van de burgemeester tijdens de toespraak

Eerste Startup in Residence programma van de MRA van start

27 december 2018
De winnende startups voor Startup in Residence Metropoolregio Amsterdam zijn bekend. De komende zes maanden werken zeven startups samen met negen gemeenten uit de MRA.

Lees meer

Foto van Zaandam Centrum

Maak kans op de titel Beste Onderneming Noord-Holland 2018/2019

Schrijf uw onderneming in voor de Ondernemingsverkiezing van Noord-Holland

21 november 2018
De Ondernemersverkiezing van Noord-Holland (OVNH) is voor de dertiende keer van start gegaan. De verkiezing zet Noord-Hollandse bedrijven in de schijnwerpers en biedt daarmee de provinciale economie een podium. 

Lees meer

Foto van de winnaars van vorig jaar

Winnaars Zaanse Ondernemingsprijs en Zaanse Startersprijs

6 november 2018
Vandaag was de dertigste editie van de Zaanse Ondernemersdag. In het Zaantheater werden de Zaanse Ondernemingsprijs en de Zaanse Startersprijs uitgereikt.  

Lees meer


Foto van de ondernemers van CleanFoods

Week van de Zaanse Ondernemer:
Shamdam, Syrische kaas met Zaanse ingrediënten

6 november 2018
Een uitkering wilde hij niet. Dat zou ten koste gaan van zijn vrijheid en waardigheid. Hij wilde gewoon kaas maken, net zoals hij in Syrië deed voordat hij naar Nederland vluchtte. Tegen alle goedbedoelde adviezen van vrienden en bekenden in die hem allerlei risico’s voorspiegelden van het starten van een eigen bedrijf in Nederland, is Majd Doghmosh in 2017 toch aan de slag gegaan. En met succes. Amper een jaar later draait zijn kaasmakerij Shamdam (Sham is de koosnaam van Damascus, dam komt van Zaandam) op volle toeren, heeft hij zijn schulden afbetaald en voorziet hij zelf in een inkomen voor zijn gezin.

Lees verder

Foto van de burgemeester met de kaasmaker

Week van de Zaanse Ondernemer:
De Vrouwelijke Zaanse Ondernemer

5 november 2018
Op deze voorlaatste dag van de Week van de Zaanse Ondernemer, staat het vrouwelijk ondernemerschap centraal. Wethouder Rita Noordzij ging vandaag op bezoek bij Linda Tuijn in Krommenie, die daar in 2010 haar eigen accountantsbureau Duidelijk Accountants oprichtte.

Lees verder

Foto van wethouder Rita Noordzij met Linda Tuijn

Week van de Zaanse Ondernemer:
Circulair ondernemen in de Zaanse cacaoindustrie

2 november 2018
Op de vierde dag van de Week van de Zaanse Ondernemer staat circulair ondernemen centraal en gaat het bedrijfsbezoek naar cacaoverwerker Olam in Zaandijk. De cacaofabriek van Olam is een van de grootste gasverbruikers van Zaanstad. Wethouder Sanna Munnikendam ging langs om te zien hoe zij bijdragen aan de Zaanse ambitie om in 2040 klimaatneutraal te zijn.

Lees verder

Week van de Zaanse Ondernemer:
De Innovatieve Zaanse Ondernemer

1 november 2018
Vandaag staat het thema innovatie centraal tijdens de Week van de Zaanse Ondernemer. Wethouder Gerard Ram bracht een bezoek aan Kalfsvel Metaalcoating. De behandelingen bij Kalfsvel Metaalcoating zijn milieuvriendelijk. Een van de aspecten waarmee de onderneming zich kon onderscheiden voor een plek in de MKB Innovatie Top 100 2018.

Lees hier meer over Kalfsvel Metaalcoating (met filmpje)

foto wethouder Gerard Ram in gesprek met directeur Metaalcoating Kalfsvel

Week van de Zaanse Ondernemer:
Vandaag de  toekomstige Zaanse ondernemer

31 oktober 2018
Wethouders Gerard Ram (Economische Zaken) en Sanna Munnikendam (Duurzaamheid) bezochten een presentatie van de jonge ondernemer Daan Horak over zijn bedrijf Cell Charge. Met zijn horeca designtafels en bedrijf Cell Charge won hij de Grande Finale van het Startup! Excellent Ondernemen programma 2017 - 2018. Daan ziet kansen voor horeca ondernemers die behalve de menukaart ook het interieur willen laten voldoen aan het label 'duurzaam'.

Lees het verhaal van student en jong ondernemer Daan Horak

Week van de Zaanse Ondernemer van start! 

30 oktober 2018
We trappen af met het thema inclusief ondernemen. Wethouder Natasja Groothuismink bracht hiervoor een bezoek aan de McDonalds aan de Koningin Julianaweg in Zaandam. Wat maakt dit filiaal inclusief?
In het Zaanse filiaal werkt een team van ongeveer 122 medewerkers. Zeer divers van achtergrond en leeftijd Momenteel werken er ook twee jongeren met een arbeidsbeperking en een statushouder. Natasja Groothuismink sprak met restaurantmanager Sermad Jouseiph. Zijn drijfveer: 'Zorgen dat er een goede sfeer is in het restaurant en dat iedereen met plezier naar het werk gaat.'

Een inspirerend verhaal over inclusief ondernemen

Foto met wethouder Groothuismink en restaurantmanager Jouseiph van McDonalds Zaandam

Afvalbrengstation Zaandam stopt inname bedrijfsafval

26 oktober 2018
Met ingang van 1 november 2018 is  HVC gestopt met de inname van bedrijfsafval op de locatie Zaandam. Vanaf dat moment hebben alleen nog particulieren toegang tot de afval brengvoorzieningen in Zaandam en West-Knollendam. 

Lees verder

Foto bedrijfsafval

Uw kansen bij inkoop en aanbesteding

Meld u aan voor de informatiemiddag

25 oktober 2018
De overheid koopt jaarlijks voor meer dan 100 miljard euro aan goederen, diensten en werken in. Een interessante markt om u als ondernemer in te verdiepen. Na de informatiemiddag ‘Kansen bij inkoop en aanbesteding’, op donderdag 13 december, weet u waar u op moet letten als zakendoet met de gemeente.

Lees verder

Onderzoek MKB-vriendelijkste gemeente 2018

22 oktober 2018
Bent u als Zaanse ondernemer tevreden over de gemeentelijke dienstverlening? Uw mening telt! We nodigen u uit om deel te nemen aan het onderzoek naar de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland. Dit onderzoek is een initiatief van MKB Nederland en vindt eens in de twee jaar plaats.

Lees verder

Nominaties Zaanse Ondernemingsprijs en Zaanse Startersprijs

18 oktober 2018
De Zaanse Ondernemersdag vindt dit jaar op dinsdag 6 november voor de dertigste keer plaats. Onderdeel van het programma zijn de uitreikingen voor de Zaanse Ondernemingsprijs en de Zaanse Startersprijs. De nominaties zijn inmiddels bekend.

Lees verder

NV Zaanstad: dé ondernemers talkshow

9 oktober 2018
De eerste editie van de ondernemers talkshow NV Zaanstad vindt maandag 15 oktober in het Zaantheater plaats. NV Zaanstad is een live talkshow door en voor ondernemers. Op het podium bespreken ondernemers diverse onderwerpen over het ondernemerschap op het podium. Daarnaast bevat de talkshow vaste rubrieken en is er muziek en film.

Lees verder

Meld u aan voor een seminar over digitale criminaliteit

8 oktober 2018
De gemeente Zaanstad organiseert het gratis seminar ‘De Hacker vertelt’ op maandag 8 oktober in het stadhuis van Zaanstad. Het seminar gaat over digitale criminaliteit en is bedoeld voor directeuren, eigenaren en medewerkers die verantwoordelijk zijn voor ICT en beveiliging. Security specialist en ethisch hacker Laurens Baardman vertelt aan de hand van voorbeelden over de online gevaren. Ook leert u wat u zelf kunt doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van digitale criminaliteit.

Lees verder

De China Business Week was in Zaanstad

2 oktober 2018
De China Business Week in Nederland geeft ondernemers de kans om meer te leren over investeren op de Chinese Markt. Amsterdam Trade organiseerde vorige week, dinsdag 25 september, een dag van de China Business Week bij Taets op het Hembrugterrein in Zaandam. Het welkomstwoord werd gehouden door Annius Hoornstra, concerndirecteur stedelijke ontwikkeling van de gemeente Zaanstad. 

Lees meer

Start aanleg infrastructuur haventerrein HoogTij

14 september 2018

Onlangs is gestart met de aanleg van de infrastructuur op het haventerrein van HoogTij. Dit ter voorbereiding op de toekomstige bedrijfsbebouwing op dit deel van het bedrijventerrein.

Lees het hele artikel


China Business Week 2018 in Zaandam

14 september 2018

Amsterdam Trade host op dinsdag 25 september de China Business Week in Zaandam, op het Hembrugterrein. Startende en ervaren ondernemers kunnen zich hier verdiepen in investeren in de Chinese Markt.

Lees hier het hele artikel

Zaanstad doet mee in regionale Startup in Residence programma 

23 augustus 2018

Zaanstad slaat samen met acht andere gemeenten uit de Metropoolregio Amsterdam (MRA) de handen in één op zoek naar startups, scale-ups, innovatief MKB en sociaal ondernemers met creatieve en innovatieve oplossingen voor regionale maatschappelijke vraagstukken. Denk mee over zeven vraagstukken, bijvoorbeeld oplossingen om op een slimme manier het verzakken van huizen tegen te gaan of een slimme oplossing om eenzaamheid tegen te gaan.

Lees het hele artikel

Eerste paal nieuwe bedrijfspand Ayal Kaas

18 juli 2018
De broers Adburrahman en Allaatin Çalişkan verkochten naast hun ’gewone’ baan van 1992 tot 2004 kaas op de Zwarte Markt in Beverwijk. Vandaag heeft het bedrijf 50 medewerkers die jaarlijks 8 miljoen kilo kaas verwerken. Elke vierkante meter van de drie bedrijfspanden aan de Ronde Tocht in Zaandam wordt gebruikt. Het bedrijf groeit uit zijn voegen. Tijd om te gaan verhuizen. Op 18 juli wordt de eerste paal geslagen voor het nieuwe pand op bedrijventerrein Hoogtij. De kavel is 8400 vierkante meter. De oplevering is gepland in de zomer van 2019. Adburrahman Çalişkan: 'straks is er meer ruimte, er komen ook extra productielijnen bij en er blijft ruimte voor verdere uitbreiding van de productiecapaciteit.'

Lees het hele artikel

Start bouw diepzeekade HoogTij

4 juli 2018                                                                                                                                                                                                                           Deze zomer start de bouw van een 900 meter diepzeekade aan het bedrijventerrein HoogTij langs het Noordzeekanaal. HoogTij is onderverdeeld in twee delen: een terrein voor havengebonden bedrijven (natte deel) en een terrein voor grondgebonden bedrijven (droge deel). Het totale gebied biedt ruimte voor 130 hectare bedrijvigheid.

Lees verder


Nieuwe foodtruck ‘Soep Sappig Lekker’ op HoogTij

26 juni 2018
Op het terrein tussen het nieuwe brandstofstation van GP Groot en Kuehne en Nagel op HoogTij staat sinds kort de foodtruck ‘Soep Sappig Lekker’ van Eva Peters. Het gaat om een pilot van een jaar. Daarna wordt gekeken of zowel de gemeente als Eva tevreden zijn met de foodtruck op deze plek. De foodtruck staat vijf dagen per week tussen 9.00 uur en 17.00 uur aan de Kleine Steng 12 in Westzaan.

Lees hier het interview

Vergroot je kans op financiering

12 april 2018
De economie groeit in 2018 met 3%. Toch blijft financiering een groot probleem voor mkb'ers tot 10 werknemers, blijkt uit de Financieringsmonitor van Panteia. Financiers wijzen 34% van de aanvragen af. Je kunt de kans op financiering vergroten als je vooraf een passende financieringsvorm selecteert. Let bij het selecteren bijvoorbeeld op hoeveel geld je nodig hebt, waarvoor je het nodig hebt, welk risico de financier wil aangaan en hoe lang de financiering moet duren.

Lees verder bij de KvK

€ 600.000 voor toekomstbestendige winkelgebieden

De provincie Noord-Holland heeft de Uitvoeringsregeling subsidie toekomstbestendige winkelgebieden Noord-Holland 2018 (WINKELNH) gepubliceerd.

Met de regeling wil de provincie bijdragen aan het verhogen van het kwaliteitsniveau van de Noord-Hollandse winkelgebieden.

Lees verder

Nieuw Noord-Hollands fonds voor innovatief midden- en kleinbedrijf

Noord-Hollandse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (mkb) en startups vanuit de kennisinstellingen kunnen binnenkort een beroep doen op het Innovatiefonds Noord-Holland.

Het fonds is bedoeld om duurzame innovaties vanuit het mkb en de kennisinstellingen te helpen financieren. Het nieuwe fonds is opgericht door de provincie Noord-Holland en de holding bedrijven van de Universiteit van Amsterdam (UvA), het Academisch Medisch Centrum (AMC) en de Hogeschool van Amsterdam (HvA).

Het Innovatiefonds Noord-Holland richt zich op het verstrekken van leningen tijdens de zogenoemde Proof-of-Conceptfase van de ontwikkeling van een nieuw product of proces binnen het mkb. In deze fase is er een uitgewerkt idee op papier, dat nog in praktijk gebracht moet worden bijvoorbeeld door het bouwen van een prototype. De holding bedrijven van de UvA, het AMC en de HvA helpen kennis vanuit de instelling beschikbaar te maken voor markt en maatschappij.

De eerste aanvragen voor ondersteuning kunnen vanaf medio juni 2018 worden gedaan. Er is daarbij speciale aandacht voor initiatieven op het gebied van circulaire economie, duurzame mobiliteit en energietransitie en op het gebied van gezondheidszorg. In de eerste fase is er € 12,5 miljoen beschikbaar waarvan Europa € 5 miljoen bijdraagt.

In totaal komt er op termijn € 21 miljoen beschikbaar voor het fonds. De provincie Noord-Holland draagt in totaal € 8 miljoen bij. Naar verwachting gaan er nog meer kennisinstellingen deelnemen in het fonds.

Lees verder

Kies het juiste exportland!

Vaak beginnen ondernemers te exporteren na een spontane offerte uit het buitenland. Een leuke verrassing en mooi meegenomen. Maar er komt meestal meer bij kijken dan wanneer je aan een Nederlandse klant verkoopt. En is dit land wel het meest geschikt om naar te exporteren? De Kamer van Koophandel maakte over dit onderwerp een handige informatieve video.

Nishan - Kathmandu Kitchen

1 mei 2018
'In Nepal zijn gasten als god. Hen respecteren, daar gaat het om.'

Wij spraken met Nishan van Kathmandu Kitchen. Samen met zijn vader (chefkok) en zus runt hij deze tweede vestiging van het restaurant.

Lees het interview met Nishan

Flinders winnaar Award Logistieke Webshop van het Jaar 2018

5 juni 2018
Woonwinkel en webshop Flinders is de winnaar van de award Logistieke Webshop van het Jaar 2018. Volgens de jury blinkt Flinders uit in hun logistieke proces, waardoor het bedrijf de afgelopen jaren flink is gegroeid.

Flinders is een woonwebshop voor designproducten en accessoires met een showroom aan de Affuitenhal 10 in Zaandam. Hier kun je een groot aantal designproducten bekijken, testen en direct aanschaffen. Het is hun ambitie om design voor iedereen bereikbaar te maken.

Finale

In de finale stond Flinders tegenover KPN. Beide genomineerden deden tijdens een presentatie een laatste poging om de jury ervan te overtuigen dat zij de terechte winnaar van deze award zijn. Hierna heeft de jury zich teruggetrokken voor beraad, waarna Flinders als winnaar uit de bus kwam.

De award

De award ‘Logistieke Webshop van het Jaar’ is een initiatief van Webshop Keurmerk, Delivery Match, Clear Focus Group en Events Development. De award is in 2011 in het leven geroepen om webshops te belonen die zich onderscheiden door een uitmuntende logistiek. De award is dit jaar voor de zesde keer uitgereikt. De vorige winnaar was Omoda.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.flinders.nl.

JINC organiseert Bliksemstages

7 juni 2018
Jongeren hebben vaak nog geen idee wat ze voor beroep willen kiezen, maar moeten wél een keuze maken tijdens hun opleiding. JINC organiseert daarom Bliksemstages. Leerlingen van de basisschool en het vmbo gaan daarbij naar bedrijven voor een korte kennismaking (van niet meer dan een dagdeel) met verschillende beroepen die daar voorkomen. Ze steken hierbij de handen flink uit de mouwen, zodat ze ervaren waar ze goed in zijn. Twee bedrijven doen verslag.

Lees hier het artikel in Zaanbusiness

Zonnepanelenfabriek Energyra komt naar Zaandam

10 april 2018
Met de investering van Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland in zonnepanelenproducent Energyra komen de duurzame doelen van Noord-Holland dichterbij. Energyra bouwt in Zaandam een nieuwe productielocatie om jaarlijks 350.000 hoogrenderende en duurzaam geproduceerde zonnepanelen op te leveren, goed voor meer dan 100 MWp aan geïnstalleerd vermogen, tegen lagere kosten per kWh. De energieopbrengst van deze panelen staat ongeveer gelijk aan de elektriciteitsconsumptie van 30.000 huishoudens.

Energyra  zal een pand op bedrijventerrein Molletjesveer aan de Handelsweg betrekken.

Lees verder bij Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland

Ken jij bedrijvennetwerk de Zaanse Uitdaging al?

5 april 2018
De Zaanse Uitdaging is een bedrijvennetwerk voor maatschappelijk betrokken ondernemers, die bijdragen aan een beter leefklimaat in Zaanstad. Zij matcht de vraag van maatschappelijke organisaties met het aanbod van het Zaanse bedrijfsleven. Het gaat om concrete zaken zoals steun of hulp in de vorm van menskracht, materiaal of middelen.

De Zaanse Uitdaging speelt een bemiddelende en verbindende rol tussen het bedrijfsleven, verenigingen, stichtingen, inwoners en maatschappelijke organisaties. Verzoeken van maatschappelijke organisaties komen binnen bij de Zaanse Uitdaging. Al deze aanvragen worden voorgelegd aan de Matchgroep. Deze Matchgroep is een ondernemersnetwerk van Oude rotten (directeuren) en Jonge honden uit het bedrijfsleven. Als de aanvraag wordt geaccepteerd, wordt gekeken welk bedrijf uitgedaagd kan worden om mee te werken aan het project. Daarnaast komt er regelmatig aanbod binnen van bedrijven die hun maatschappelijke betrokkenheid willen vormgeven. Voor deze bedrijven wordt een passende vraag vanuit het maatschappelijk veld gezocht.

Zowel non-profitorganisaties als ondernemers kunnen bij de Zaanse Uitdaging terecht. Je kunt je aansluiten bij het netwerk, spullen aanbieden of een dienst of helpende hand aanbieden bij diverse werkzaamheden.

Meer info

Wil je ook meedoen als bedrijf of een maatschappelijk project onder de aandacht brengen? Kijk op www.zaanseuitdaging.nl of op Facebook https://www.facebook.com/zaanseuitdaging/.

Tankstation van de toekomst NXT HoogTij geopend

3 april 2018
Op bedrijventerrein HoogTij in Westzaan, aan de Kleine Steng, is tankstation NXT HoogTij geopend. Dit tankstation werkt via een nieuw brandstoffen- en energieconcept en is daardoor een tankstation van de toekomst.

Het nieuwe concept houdt in dat alternatieve brandstoffen beter verkrijgbaar worden. NXT HoogTij biedt namelijk ook duurzamere alternatieven voor benzine en diesel aan, GTL en E10. GTL is een vloeibare brandstof gemaakt van aardgas en is biologisch afbreekbaar. E10 is benzine waar 10% bio-ethanol aan is toegevoegd. In de toekomst kan dit nog worden uitgebreid met (bio-)LNG, CNG en waterstof.

Daarnaast heeft het tankstation zelf ook duurzame maatregelen genomen doordat het met gebruik van zonnepanelen in de eigen energiebehoefte voorziet.

Zakelijke rijders kunnen bij NXT HoogTij tanken met de GP Groot-tankpas.

Lees verder over NXT

Henk Lafeber - Laco Zaandam

20 maart 2018
'We moeten techniek weer sexy maken!' 

Wij spraken met Henk Lafeber, directeur van Laco Zaandam, die met zijn bedrijf de Zaanse Ondernemingsprijs 2017 won.

Lees het interview met Henk Lafeber

Provinciaal initiatief PIM helpt mkb’ers

15 maart 2018
In oktober startte het Noord-Hollandse ‘Programma Investeringsgereed Innovatief MKB’ (PIM) en sinds de start zijn al voor meer dan € 800.000 aan deals gefaciliteerd.

Wat doet PIM?

PIM helpt innovatieve of duurzame mkb’ers in de provincie Noord-Holland met financieringsvragen door middel van maatwerkadvies, het geven van inzichten over financieringsmogelijkheden en het aanbieden van masterclasses en voorlichtingsbijeenkomsten. Ook koppelt PIM ondernemers aan zijn unieke netwerk, dat bestaat uit financiers, andere bedrijven en potentiële klanten.

Maatwerkondersteuning

Sinds de start heeft PIM 95 intakegesprekken met ondernemers plaatsgevonden. Daaruit zijn 50 trajecten voor maatwerkondersteuning voortgekomen. 24 van de deelnemende bedrijven hebben een duurzaam en/of circulair karakter, één van de speerpunten van PIM. Eén op de tien trajecten heeft al geresulteerd in de benodigde financiering. In totaal heeft PIM in de afgelopen twee maanden al voor meer dan € 800.000 aan deals gefaciliteerd, wat neerkomt op gemiddeld € 160.000 per ondernemer.

Initiatief provincie Noord-Holland

PIM is een initiatief van de provincie Noord-Holland uitgevoerd door KplusV, Haarlemvalley en ACE. Met PIM investeert de provincie in een duurzaam, innovatief en gezond midden-en kleinbedrijf. 

Meer weten?

Kijk op de website van PIM voor onder meer informatie over de financieringsmogelijkheden voor het mkb.

24 april: Netwerkontbijt PET Zaanstad

13 maart 2018
Van 23 t/m 25 april organiseert PET Zaanstad een groot evenement voor alle Zaanse leerlingen van groep 7. Zij maken tijdens dit jaarlijkse evenement op ludieke wijze kennis met techniek. Dit is een mooie start die vraagt om een vervolg zodat de leerlingen een nog beter idee hebben over het kiezen voor technisch onderwijs. 

Op 24 april organiseert PET Zaanstad daarom een netwerkontbijt voor bedrijven en scholen om hier met elkaar over na te denken en concrete afspraken te maken. Wil je hierbij zijn, meld je dan aan bij Jolien Duin via jolien@petevents.nl.

Wanneer: dinsdag 24 april

Hoe laat: 08.00 uur - 10.00 uur

Waar: Van der Gragt Onderhoud en Renovatie B.V., Dorpsstraat 707, Assendelft

Kijk op de website van PET voor meer over het evenement.

kinderen die met techniek aan de slag zijn

Energie besparen wettelijk verplicht voor mkb

12 maart 2018
In het klimaatakkoord van Parijs en het landelijke Energieakkoord zijn ambitieuze milieudoelstellingen afgesproken. Ook mkb-ondernemers moeten hieraan bijdragen. Zo ben je verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen. Slim investeren kan rendement opleveren. Onderzoek welke regels voor jouw bedrijf gelden en welke subsidiemogelijkheden er zijn. Zaanstad stelt leningen tussen de € 10.000 en € 200.000 beschikbaar.

Lees over de Zaanse subsidie

Lees over het onderwerp bij de KvK

Gratis e-book big data van de KvK

8 maart 2018
Eigen verkoopcijfers, tweets, video’s, apps, surfen op internet, slimme apparaten met een sensor: alles levert (digitale) data op. De hoeveelheid data groeit dan ook explosief. Het mooie is dat we steeds beter in staat zijn om informatie uit deze databerg te halen. Als je gegevens met elkaar in verband brengt, krijg je nieuwe inzichten. Welk product wordt bij welk weertype meer of minder verkocht bijvoorbeeld? Data kan inzicht geven en je kunt zelf ontwikkelingen voorspellen. Dat geeft kansen voor iedere ondernemer. In dit e-book lees je hoe ook jij kunt profiteren van data.

Download het e-book bij de KvK

Ondernemers en de gemeenteraadsverkiezingen 2018 

7 maart 2018
Op 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Welke plannen hebben de politieke partijen voor jou als ondernemer? Zaken als parkeren, bedrijfshuisvesting en lokale belastingen zijn van invloed op je bedrijf. De Kamer van Koophandel zette een aantal aandachtspunten op een rijtje. De gemeente Zaanstad beslist over deze en meer onderwerpen. Wat vind jij belangrijk bij de komende verkiezingen? Kijk op verkiezingen.zaanstad.nl voor alle programma’s van politieke partijen in Zaanstad.

Tip: op 14 maart organiseert ZON met het UWV en Maatschappij Zaanstreek & Waterland het Zaans Bedrijfslevendebat.

75 miljoen euro extra voor innovatie in 2018

28 februari 2018
Staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat heeft de Tweede Kamer op 26 februari 2018 geïnformeerd dat er 75 miljoen euro beschikbaar komt voor innovatie in 2018. Het gaat om extra geld voor de innovatiekracht van het mkb (€ 18 miljoen), het verder bevorderen van samenwerking tussen bedrijven, kennisinstellingen en overheid (€ 15 miljoen) en meer mogelijkheden voor toegepast onderzoek (€ 42 miljoen). Deze drie maatregelen leiden tot toegevoegde waarde voor onze economie en bevorderen het toepassen van kennis door innovatieve bedrijven.

Lees verder bij EZ

geld

Zaanstad goed op weg naar kansrijke winkelgebieden

15 februari 2018
Hoe staat het met de plannen voor de detailhandel in Zaanstad? In september 2015 stelde de raad de Detailhandelsvisie 2015-2025 vast. De gemeente wilde hiermee winkelgebieden versterken die al sterk of kansrijk zijn, om hiermee een krachtige hoofdstructuur in de gemeente te krijgen. Uit een evaluatie blijkt dat de goede weg is ingeslagen.

Na twee jaar uitvoeren van het detailhandelbeleid, was het tijd voor een evaluatie: wat zijn de resultaten tot nu toe? Het college van B&W bood de gemeenteraad onlangs de Evaluatie Detailhandelsvisie aan.

Lees het volledige nieuwsbericht

winkelende mensen op de gedempte gracht

Waardevolle en inspirerende bijeenkomst ondernemen in India

2 februari 2018
Op woensdag 24 januari ontmoetten ondernemers uit de agri & foodketen elkaar in het provinciehuis van Noord-Holland om te praten over kansen en uitdagingen in India. Het initiatief voor deze bijeenkomst kwam gezamenlijk van Provincie Noord-Holland, Greenport NHN en Amsterdam Trade.  

Ondernemers met en zonder handelservaring in India gingen het gesprek aan met elkaar en met betrokken overheidsinstanties. Zowel de kansen als belemmeringen werden besproken. Het was een waardevolle en inspirerende avond voor alle partijen.   

Lees het volledige nieuwsbericht

omtrek van India

Financiële bijstand voor zzp’ers

31 januari 2018
Zelfstandigen met financiële problemen en startende ondernemers kunnen een beroep doen op het gemeentelijke Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz) voor (tijdelijke) financiële ondersteuning en begeleiding. Aan de hand van onderzoek bepaalt de gemeente of dit mogelijk is.

Tussen januari en oktober 2017 hebben in Zaanstad 216 zzp’ers een adviesgesprek aangevraagd bij de gemeente over financiële ondersteuning en begeleiding. 45 van hen vroegen vervolgens daadwerkelijk bijstand aan. Dit kan zijn in de vorm van een lening, krediet of aanvulling op het inkomen tot aan bijstandsniveau.

Kijk voor meer informatie en het contactformulier op zaanstad.nl.

ondernemer met zorgen

Op de bres voor mensen in een kwetsbare positie

24 januari 2018
Iedereen verdient een eerlijke en gelijke kans op de arbeidsmarkt. Odibaan heeft daarom het initiatief genomen om mensen met een beperking én werkgevers anders laten kijken naar de kans op werk.

Odibaan begeleidt mensen met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt naar en bij betaald werk. Het is belangrijk dat werkgevers ook anders gaan kijken naar mensen in een kwetsbare positie. Eric van der Eerden, directeur van Odibaan: ‘Alleen als werkgevers hun deuren openen, krijgen mensen een kans op de arbeidsmarkt. Met elkaar moeten we vooroordelen, angst en andere drempels zoveel mogelijk wegnemen. Dat doet bijvoorbeeld de gemeente door ondersteuning en regelingen aan te bieden, maar ‘anders kijken’ is net zo belangrijk, zo niet belangrijker. Want dat gaat er vaak aan vooraf’.

Mogelijkheden voor werkgevers

Heb jij er als werkgever wel eens aan gedacht iemand met een beperking in dienst te nemen? Veel werkgevers gingen je al voor. Er zijn mogelijkheden om jou als werkgever tegemoet te komen wanneer je een werknemer met een beperking aanneemt. Op www.anderskijken.zaanstad.nl staan ze allemaal op een rij. Bezoek ook de Facebookpagina Anders Kijken naar Zaankanters voor gedeelde ervaringen.

Ga naar de site Anders Kijken

logo anders kijken naar zaankanters

Centrum Zaandam in 2017: meer spreiding van bezoekers, maar totaal minder bezoekers

23 januari 2018
De bezoekers van centrum Zaandam spreiden zich meer over het winkelgebied uit en komen nu meer op de Westzijde. Het totaal aantal bezoekers is in 2017 wel gedaald. Wethouder Dennis Straat: 'Via het platform MAAK.Zaanstad blijven we in gesprek met elkaar over de toekomst van Zaanstad. Wij waarderen de betrokkenheid en inzet van onze ondernemers en werken graag samen verder aan het mooie, unieke stadshart van Zaandam'.

Lees het nieuwsbericht

Gedempte Gracht (foto: Mike Bink)Gedempte Gracht (foto: Mike Bink)

Ondernemersloket gestart

2 januari 2018
Voor Zaanse mkb’ers en zzp’ers heeft de gemeente Zaanstad nu het ondernemersloket. Larissa Croese bemant dit loket en is daarmee het eerste aanspreekpunt voor ondernemers met vragen voor de gemeente.

Met dit loket wil de gemeente tegemoet komen aan de wens van ondernemers om een aanspreekpunt te hebben. Het loket helpt jou door je de juiste informatie te geven of door je met de juiste mensen in contact te brengen. Je kunt je vraag stellen via het online formulier op zaanstad.nl.

Lees het interview met Larissa Croese


Larissa Croese

Ondernemingsverkiezing Noord-Holland 2017/2018 geopend

December 2017
Tot 14 januari kun je jezelf of een andere onderneming aanmelden voor de prijs 'Beste Onderneming van Noord-Holland'. Er zijn drie categorieën: MKB-Klein (0-10 fte), MKB-Midden (10-100 fte) en MKB-Groot (100+ fte). Kijk op de site voor meer informatie en de aanmeldmogelijkheid. De finale is op 16 mei 2018 in Theater de Philharmonie in Haarlem.

Ga naar OVNH 2017-2018

aanmeldingsformulier ondernemersverkiezing Noord-Holland

Meer nieuws

2 februari 2018 - Waardevolle en inspirerende bijeenkomst ondernemen in India
23 januari 2018 - In 2017 afname aantal bezoekers in centrum Zaandam
12 januari 2018 - Burgemeester: samenwerking van en met ondernemers van groot belang
8 november 2017 - Zaanse ondernemers in het zonnetje
6 november 2017 - In gesprek met MKB over kansen bij inkoop en aanbesteding
1 november 2017 - Op bedrijventerrein HoogTij komen twee nieuwe bedrijven
16 oktober 2017 - Zaken doen met de gemeente Zaanstad - do's en don'ts
5 oktober 2017 - WSP organiseert grote banenmarkt in Purmerend op 19 oktober
10 augustus 2017 - Opnieuw tekenen twee bedrijven voor een kavel op HoogTij                                                                          21 juli 2017 - Ook Ayal Kaas kiest voor nieuwe kavel op HoogTij
7 juli 2017- Meer ruimte voor HoogTij voor Zuiver                                                                                                                                     
28 juni 2017 - PIM van start
21 juni 2017 - Tate & Lyle bestaat 150 jaar
21 juni 2017 - Ondernemers maken Zaanstreek weer provisiekast van Nederland
20 juni 2017 - Ondernemen is zo makkelijk nog niet - Ontluikend ondernemen
1 juni 2017 - Startup Zaanstreek opnieuw van start
9 mei 2017 - Zaanse basisscholieren leren ondernemen
1 mei 2017 - IOI Loders Croklaan ontvangt internationale prijs voor veilige en gezonde werkplek
25 april 2017 - CBS: Sterkste economische groei in Zaanstreek en Amsterdam
5 april 2017 - Aanbesteding toeristische bootverbindingen
27 maart 2017 - Realisatie haventerrein en zeehavenkade voor bedrijventerrein HoogTij van start
2 februari 2017 - Subsidie voor vijftien Zaanse evenementen
26 januari 2017 - Hulploket voor Zaanse ondernemersRenée de Vries & Joe van Dijk - Solar Store

13 december 2017
"Ondernemers in de Zaanstreek vinden zonne-energie nog spannend. Ze vinden de investering nog te onzeker en blijven afwachtend. Hebben ze wel genoeg elektriciteit in de winter? "

Lees het interview met Renée de Vries en Joe van Dijk

renee de vries en joe van dijk van solar store

Hoog contrastGa naar Zaanstad.nl