Bestemmingsplan Techlands klaar

Bestemmingsplan klaar: volgende stap voor Techlands


2 september 2021
Aan de Aris van Broekweg in Zaandam komt een nieuw gebouw voor Techlands. Het college is akkoord met het bestemmingsplan en legt deze voor aan de gemeenteraad. In dit bestemmingsplan staan kaders voor de bouw van deze techniekcampus. Zo komen er drie verdiepingen met er bovenop een technische installatieruimte. Het gebouw wordt 16 meter hoog. 

Wethouder Wessel Breunesse (ruimtelijke ontwikkeling): Het gebouw wordt een voorbeeld van duurzame energie- en klimaatconcepten. Zo maakt het praktijkonderwijs gebruik van warmtepompen en zonnepanelen. Ook komt er extra ruimte voor groen. En de inrichting om het gebouw zorgt ervoor dat regenwater kan wegstromen en er gras kan groeien.

Krapte tegengaan

Op deze locatie gaan de metaalopleider Tetrix Techniek, Regio College, Engie en andere bedrijven samenwerken. Wethouder Hans Krieger (economie): ‘In de regio is een grote behoefte aan medewerkers met een technische opleiding. En met deze nieuwe locatie voor Techlands investeren we in meer werkgelegenheid voor onze inwoners en de groei van bedrijven.’ Techlands richt zich op jongeren, zij-instromers, en medewerkers die al in de techniek werken. Zij krijgen scholing voor functies binnen de regionale food-, proces- en maakindustrie, de installatiebranche en de bouw.


impressie gebouw TechlandsImpressie van het nieuwe gebouw voor Techlands

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl