De toekomstige Zaanse ondernemer 

Week van de Zaanse Ondernemer

De toekomstige Zaanse ondernemer

31 oktober 2018
De Week van de Zaanse Ondernemer geeft vandaag de toekomstige ondernemer een podium.  Wethouders Gerard Ram (Economische Zaken) en Sanna Munnikendam (Duurzaamheid) bezochten een presentatie van de jonge ondernemer Daan Horak over zijn bedrijf Cell Charge. 

Tijdens zijn opleiding aan het Regio College volgde Daan ook het Startup! Excellent Ondernemen programma, dat dit schooljaar voor de derde keer plaatsvindt. Met hulp van Zaanse ondernemers krijgen mbo’ers en vavo’ers de kans hun eigen onderneming te starten. Daans idee: horeca design-tafels op zonne-energie voor het opladen van mobieltjes en aanverwante apparaten. Met zijn product en bedrijf Cell Charge won hij de Grande Finale van het onderwijsprogramma 2017-2018.

Presenteren voor wethouders

Op uitnodiging van de gemeente Zaanstad presenteerde Daan vandaag zijn product en bedrijf aan de wethouders in het ZaanHotel in Zaandam. Daarnaast waren verschillende Zaanse ondernemers uit de horeca-, en zonne-energiebranche aanwezig. Daan haakt tijdens de presentatie in op de kansen die zijn tafels bieden voor horeca ondernemers die behalve de menukaart ook het interieur willen laten voldoen aan het label ‘duurzaam’. Daarnaast bieden zij extra service doordat klanten hun telefoon en andere apparaten kunnen opladen terwijl zij zelf genieten van een drankje en een maaltijd.

Opladen op zonne-energie

Daans interesse voor zonne-energie komt niet uit de lucht vallen. Op zijn veertiende bedacht hij een oplader op zonne-energie. Nu ontwikkelt hij met Cell Charge tafels op zonne-energie. Wethouder Gerard Ram is geboeid door Daans verhaal: ‘De tafels bevatten niet één groot paneel, maar meerdere kleine panelen. In combinatie met nieuwe hard en software haal je hier het meeste rendement uit. Dat was er nog niet’. Ook wethouder Sanna Munnikendam is enthousiast: ‘Zelfs het aluminium van de tafels is geschikt voor hergebruik.’ 

Nieuwe projecten en studie

Momenteel heeft de jonge ondernemer twee projecten lopen. Zo wil een Zaans bedrijf gespecialiseerd in zonne-energie graag met hem om de tafel voor een mogelijke samenwerking en ontwikkelt hij met en voor een horeca ondernemer een tafel op maat. In september is Daan een nieuwe studie gestart: Engineering, Design & Innovation aan de Hogeschool van Amsterdam. ‘Ik wil met deze studie mijn theoretische kennis uitbreiden, zodat ik mijn bedrijf Cell Charge verder kan ontwikkelen’, aldus de Toekomstige Zaanse Ondernemer.

Startup! Excellent Ondernemen programma

Meer weten over de opleiding en het Startup! Excellent Ondernemen programma? Of als ondernemer een bijdrage leveren? Neem contact op met Dorine Mobron, dorine@dovision.nl of met Zohair  Elabd, zelabd@regiocollege.nl.

Foto Daan Horak presentatie Cell Charge aan wethouders Ram en Munnikendam

Foto Daan Horak presentatie Cell Charge aan wethouders Ram en MunnikendamHoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl