Denk mee over het busvervoer in Zaanstad

Denk mee over het busvervoer in Zaanstad

26 februari 2019
Hoe vaak moeten de bussen in Zaanstad in de toekomst gaan rijden? Moeten het elektrische bussen worden of is diesel oké? Meer bussen in de spits of juist meer ’s avonds en in het weekend? De gemeente Zaanstad heeft een online vragenlijst gemaakt over het busvervoer. Wat vindt u belangrijk?

De Vervoerregio Amsterdam organiseert het openbaar busvervoer in de Zaanstreek. Elke tien jaar krijgen vervoerbedrijven de kans om mee te dingen naar een contract. De voorbereiding voor het nieuwe contract is begonnen en er wordt nu nagedacht over de eisen aan het busvervoer. Over de routes die moeten worden gereden, hoe vaak de bussen rijden en wat voor bussen het moeten zijn.

Wat vindt u belangrijk?

Wij willen graag weten wat u als ondernemer belangrijk vindt aan het busvervoer. Daarom is een online vragenlijst gemaakt die door u kunt invullen. De gemeenteraad bespreekt de resultaten van de enquête en bepaalt welke wensen zij aan de Vervoerregio doorgeeft. De Vervoerregio maakt vervolgens afwegingen: waar is behoefte aan en wat is haalbaar? In oktober 2019 neemt de Vervoerregio een definitief besluit.

Vul de online vragenlijst in

Papieren versie vragenlijst

Vult u liever een papieren versie in? Vraag deze dan via telefoonnummer 14075 of haal een papieren vragenlijst op bij de receptie van het stadhuis

Meedenken kan tot 15 maart

Meedoen aan de enquête kan tot 15 maart 2019. Alvast bedankt!

Foto van een bus bij een bushalte

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl