Startup in Residence

Drie Zaanse startups

Eerste Startup in Residence programma van de MRA van start

27 december 2018
De winnende startups voor Startup in Residence Metropoolregio Amsterdam zijn bekend. De komende zes maanden werken zeven startups samen met negen gemeenten uit de MRA.

Na drie Startup in Residence programma’s in Amsterdam is er nu een Startup programma voor de hele Metropoolregio. Het programma stimuleert een innovatieve en duurzame samenwerking tussen gemeenten en startups. Met een regionaal programma kunnen oplossingen die in de ene gemeente getest worden ook in een andere gemeente toepassen.

Drie Zaanse startups

Zaanstad is (mede)opdrachtgever voor drie startups. Deze houden zich bezig met het slimmer aanpakken van funderingsproblematiek, het vergroten van levendigheid in de openbare ruimte en het versterken van de samenwerking tussen ondernemers en de gemeente.

Vernieuwende diensten of producten

De startups zijn geselecteerd op basis van hun vernieuwende diensten of producten. Een voorbeeld is een slim kastje met sensoren, dat de verzakking van huizen meet.

Training, mentor en werkplek

Naast de kans om oplossingen te testen in de genoemde gemeenten, voorziet het programma in specifieke trainingen, een mentor en een werkplek.

Meer informatie

Voor meer informatie over de vraagstukken, de oplossingen en startups kijk op https://startupinresidence.com/ama/


Foto van Zaandam Centrum

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl