Gemeente geeft horeca tot 2023 meer ruimte voor terrassen

Gemeente geeft horeca tot 2023 meer ruimte voor terrassen

Ook dit jaar kwijtschelding precario (terrasbelasting) 


28 april 2021
Vanaf vandaag kan er weer een terrasje gepakt worden. Ook dit jaar kan dit in Zaanstad op ruimere terrassen. Dit blijft gelden tot begin 2023. 

Wethouder Economie Hans Krieger: “De horecasector heeft het zwaar en dat gaat ons aan het hart. Met dit besluit wil het college de horecaondernemers meer zekerheid geven. De ruimere opzet van de terrassen maakt het ook mogelijk om bezoekers beter te spreiden over de stad.”

1,5 meter afstand

De ruimere opzet hangt samen met de coronamaatregelen van de regering. Als de coronaregels veranderen, dan kan dit gevolgen hebben voor de terrassen. Bijvoorbeeld als de 1,5 meter afstand niet langer nodig is. Dan kan het zijn dat de verruimde terrassen eerder weggaan dan begin 2023.

Geen precariobelasting op terrassen

Eind mei 2020 besloot het college na uitgebreid overleg met de horeca dat een terras met maximaal 50% uitgebreid mag worden, onder bepaalde voorwaarden. Ook kunnen horecaondernemers die nu geen terras hebben, een terras opzetten in de openbare ruimte. Daarnaast betalen de ondernemers in ieder geval in 2021 geen precariobelasting en mogen zij een uur eerder open.

Terrassen en winkels weer voorzichtig open

Per 28 april 2021 gaan de terrassen weer open, mogen alle winkels weer klanten ontvangen zonder winkelafspraak. Ook mogen markten weer niet-essentiële producten verkopen op 1,5 meter afstand. Om een stijging van de coronabesmettingen tegen te houden gelden er voorwaarden voor horeca-ondernemers, winkeliers en gasten en bezoekers. Lees hieronder de voorwaarden.

Voorwaarden voor de horeca

Voorwaarden voor de winkels

foto van man en vrouw op terras in Zaandam

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl