Gemeente ondersteunt ook in 2022 activiteiten voor reuring in de stad

Gemeente ondersteunt ook in 2022 activiteiten voor reuring in de stad


25 mei 2022

Ook voor 2022 trekt de gemeente geld uit voor initiatieven die zorgen voor meer levendigheid in de stad. Wethouder EZ Hans Krieger: 'De Reuring-regeling in 2021 was erg in trek. Het leverde een kalender met mooie activiteiten op die zorgen voor levendigheid en ontmoeting. Nu alle coronamaatregelen zijn afgeschaft, willen inwoners er weer meer op uit. Ondernemers en verenigingen staan te popelen om nieuwe activiteiten te ontwikkelen. Hun financiële slagkracht is alleen beperkt na twee zware coronajaren en daarom springt Zaanstad bij.'

Er is in totaal € 295.000 beschikbaar, met een maximum van € 25.000 per aanvraag. Hierbij dient de aanvrager minimaal 50% zelf te betalen. Aanvragen kan tot 1 november 2022. De activiteiten dienen plaats te vinden voor 1 mei 2023. Ondernemers hebben zo ruim de tijd om met elkaar een goed gevulde kalender neer te zetten met initiatieven. Initiatieven die al subsidie ontvangen van de gemeente komen niet in aanmerking.

Initiatieven van klein tot groot

De afgelopen maanden zijn er vanuit de Reuring-regeling verschillende activiteiten ondersteund. Denk aan de kortebaan paardendraverij in Assendelft. Én de Zaanstad Business Cup, een voetbaltoernooi voor het Zaans bedrijfsleven met als doel samen bewegen en netwerken. Op 8 juni vindt de grote buitenspeeldag voor kinderen plaats, georganiseerd door winkeliersvereniging De Saen.  Ook kleinere initiatieven komen in aanmerking voor steun. Voorbeelden zijn de soepfiets die langs verzorgingshuizen gaat om bewoners een hart onder de riem te steken en een lokale ontmoetingsbijeenkomst voor ouderen.  

Zaans Ket

Een ander aansprekend voorbeeld is Zaans Ket. Dit is een culinair-culturele samenwerking van Groos, De Fabriek, D’Swarte Walvis, Lab-44, De Bullekerk, Slager a/d Schans en Brouwerij Hoop. Verspreid over het jaar zorgen zij voor verschillende activiteiten. Zo vond afgelopen Koningsdag hun ‘Balletjes on Tour’ plaats. Een fietstocht waar onderweg op verschillende punten ‘balletjes van oranje’ geserveerd werden. Ook voor komende zomer staan een aantal culinair-culturele evenementen van Zaans Ket op stapel.

Subsidieregeling Reuring in Zaanstad 2022 aanvragen

Foto van Saenfest, georganiseerd door Jongwijs en mede mogelijk gemaakt door Reuring.Foto van Saenfest, georganiseerd door Jongwijs en mede mogelijk gemaakt door Reuring.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl