Gemeente steunt initiatieven die zorgen voor reuring

Samen meer levendigheid in de stad brengen


1 oktober 2021
De gemeente heeft een potje met geld voor initiatieven die ervoor zorgen dat er meer levendigheid komt in de stad. Ondernemers en verenigingen krijgen drie maanden langer de tijd om een aanvraag te doen. Tot 1 december 2021 staat de regeling nu open. De activiteit of het evenement moet plaatsvinden voor 1 juni 2022. Wethouder EZ Hans Krieger: “Zo is er meer tijd om met goede initiatieven te komen om samen weer levendigheid in de stad te brengen. Door de coronaversoepelingen van afgelopen zaterdag is er meer mogelijk. We zien dan ook dat ondernemers weer plannen maken. Zaanstad wil daarbij helpen.”

Er is in totaal € 250.000 beschikbaar, met een maximum van € 25.000 per aanvraag, waarbij ten minste 50% door de aanvrager zelf moet worden betaald. In de afgelopen maanden zijn er vanuit de Reuring-regeling al verschillende subsidies verleend aan ondernemers.

Zaans Ket
Mooi voorbeeld is het initiatief van Zaans Ket: een culinair-cultureel initiatief van Groos, De Fabriek, D’Swarte Walvis, Lab-44, De Bullekerk, Slager a/d Schans en Brouwerij Hoop. Zij hebben samen enkele cross-over activiteiten ontwikkeld die weer voor levendigheid zorgen. Verspreid over het jaar worden onder andere het ‘More than Film’ festival, de Zaans Singer Songwriter Contest en ‘Clazz’ aan de Zaan georganiseerd.

Impact op inwoners
Bij de beoordeling van aanvragen kijkt de gemeente naar het belang voor het herstel van desbetreffende gebied en het bereik en de impact op de inwoners van Zaanstad. Andere factoren die meewegen zijn samenwerking (crossovers) met andere branches/sectoren - denk aan sport en cultuur - spreiding over de stad en over het jaar. Initiatieven die al subsidie ontvangen van de gemeente komen niet in aanmerking. De regeling staat open van t/m 1 december 2021. Voor 1 juni 2022 moet de activiteit plaatsvinden.

Lees meer over de Subsidieregeling Reuring in Zaanstad

Foto van muzikant en zangeres bij de Bullekerk

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl