Nieuws

Het laatste ondernemersnieuws van de gemeente Zaanstad

Horecaondernemer(s) gezocht voor kavels op HoogTij

Gepubliceerd op 27 juni 2023
Afbeelding

Update 27 juni

We hebben geen inschrijvingen ontvangen voor de horecakavels. Daarom gaan we de aanbestedingsprocedure herzien en kijken of we de voorwaarden kunnen aanpassen. Als de kavels opnieuw op de markt komen, dan plaatsen wij weer een bericht.

De gemeente Zaanstad wil voorzien in een horecagelegenheid op HoogTij voor ondernemers, bezoekers en beroepschauffeurs. Vorig jaar kon u als ondernemer al meedenken over de aanbestedingsprocedure. Nu kunt u zich inschrijven op de percelen.

De aanbesteding is gericht op twee uit te geven horecakavels op de Kleine Steng in Westzaan, nabij rotonde Westzanerweg – Kleine Steng. Op het eerste perceel is er ruimte voor een horecazaak die bijvoorbeeld snelle snacks aanbiedt. Het bouwvlak is hier 100 m2 met daarnaast ruimte voor de aanleg van een terras. Voor het tweede perceel is het de bedoeling dat er een horecagelegenheid komt die gezonde maaltijden aanbiedt, maar ook gelegenheid kan bieden voor overleg en presentaties. Hier is het bouwvlak 200 m2, ook met ruimte voor een terras. Bij beide percelen is het ontwikkelen van een drive-through niet toegestaan

Concessieopdracht

De opdracht die wordt aanbesteed betreft een concessieopdracht voor een periode van in basis twintig jaar. Dit betekent dat de gemeente een aantal zaken regelt, zoals de huisaansluitingen, het trottoir, het groen rondom de kavels en de parkeerplekken. Het is daarna aan de horecaondernemer om het etablissement te ontwikkelen/realiseren en te exploiteren.

Inschrijven 

Geïnteresseerde partijen mogen op beide percelen inschrijven, maar kunnen maximaal één perceel gegund krijgen. Inschrijvers dienen vooraf bij inschrijving te laten weten op welke percelen zij inschrijven én een voorkeur aan te geven. In het geval dat één ondernemer de hoogste score haalt op beide percelen, krijgt de ondernemer het perceel gegund waarop de ondernemer haar voorkeur heeft uitgesproken. De uitgifte van beide percelen vindt plaats op basis van een vastgesteld huurprijs. De gunning van de aanbesteding vindt plaats op kwalitatieve criteria, waardoor de inschrijvers de kans krijgen om zich volledig te focussen op een goed plan met veel kwaliteit. Meer informatie over de aanbesteding is te vinden op TenderNed.nl. Hier kunt u de stukken raadplegen en inschrijven. De inschrijving sluit op 26 april 2023, 10.00 uur. 

Voor vragen kunt u contact opnemen met team Zelfstandigen van de gemeente via ondernemersvoorondernemers@zaanstad.nl.

Interesse? In de offerteleidraad leest u meer over de aanbesteding.

Offerteleidraad horecakavels Hoogtij.pdf

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl