Kansen MKB bij Inkoop en aanbesteding

U wilt als ondernemer zaken doen met een gemeente. Hoe werkt dat? Gemeente Zaanstad ging hierover met Zaanse ondernemers in gesprek.

Wat koopt een gemeente allemaal in? En hoe maak je als MKB ondernemer meer kans bij een aanbesteding?
Hierover ging de gemeente Zaanstad op donderdag 2 november met Zaanse ondernemers in gesprek. Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst bij Zaan2Connect, georganiseerd in samenwerking met ZON en Rabobank Zaanstreek. 

Jaarlijks koopt de gemeente Zaanstad voor ongeveer 200 miljoen euro in aan diensten en producten, verdeeld over 3.500 crediteuren. Dit volume is verdeeld over sociaal, infrastructuur, flexibel werk, gebouwen, kantoorinrichting, facilitair en vervoer. Gaat dit werk alleen naar grote bedrijven? Nee, zeker niet. Veel werk is juist voor de regionale, lokale ondernemer. Partijen die de gemeente ook zeker in het inkopen en aanbesteden een kans wil bieden.

Met een aantal MKB-ondernemers uit de Zaanstreek werd allereerst ingegaan op de aanbestedingsregels die gelden voor de opdrachten die de gemeente Zaanstad uitzet. Waar moet je al ondernemer op moet letten? En hoe creĆ«er je kansen? Er blijkt winst te halen te zijn door goed te lezen en op de hoogte zijn wat er speelt. Ook werd ingegaan op de rollen die Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI), Duurzaamheid en Social Return on Investment (SROI) spelen in het inkoopbeleid. Door de vragen van de aanwezige ondernemers ontstond een levendig gesprek aan tafel. Voor zowel de ondernemers als de afdeling inkoop van Gemeente Zaanstad bleek dit een nuttige en zinvolle bijeenkomst. Ook konden de aanwezige ondernemers vast kennismaken met Larissa Croese, die vanaf 1 januari 2018 het Ondernemersloket verder vorm zal geven.

Wilt u weten wat uw kansen zijn bij inkoop en aanbesteding? Hier vindt u meer informatie. Of kijk op Tenderned, voor alle lopende aanbestedingen.

Hoog contrastGa naar Zaanstad.nl