Nieuwbouw Campus Techlands stap dichterbij

Nieuwbouw Campus Techlands stap dichterbij

9 april 2021
Zaanstad heeft de grond voor de bouw van de nieuwe locatie van Techlands aan de Aris van Broekweg verkocht aan het Centrum voor Technische Bedrijfsopleidingen (CTBO). Wethouder Economische Zaken Hans Krieger: “Dit is een belangrijke stap richting de nieuwbouw van de campus. Technische opleiders en bedrijven gaan hier studenten opleiden voor technische beroepen. Het bedrijfsleven heeft een grote behoefte aan medewerkers met een technische opleiding. Als gemeente vinden we het belangrijk om te investeren in meer werkgelegenheid voor onze inwoners en hebben we aandacht voor de groei van bedrijven.”

Henk Kemkes, initiatiefnemer en directeur Tetrix Techniekopleidingen: “De glazen wand van de nieuwbouw maakt moderne technieken zichtbaar. We werken veel samen met diverse bedrijven. Hierdoor zien de leerlingen gelijk hoe de machines en installaties in de praktijk werken. Dat maakt het onderwijs aantrekkelijker en leerzamer.”

Start bouw na de zomer

De gecombineerde procedure voor de bestemmingsplanwijziging en vergunningaanvraag loopt. Naar verwachting start de bouw direct na deze zomervakantie en is de oplevering eind juni 2022. Op deze locatie gaan de techniekopleider Tetrix Techniek, Regio College, Engie en andere bedrijven samenwerken. Ook is er ruimte voor ondersteunde technieklessen voor het VMBO.

Meer over Techlands

Foto: Hans Krieger en Henk Kemkes zetten hun handtekening onder de verkoopovereenkomst Hans Krieger en Henk Kemkes zetten hun handtekening onder de verkoopovereenkomst 


impressie van TechlandsImpressie Techlands

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl