Nieuwe Techniekcampus aan Cypressehout in Zaandam vanaf september

Nieuwe Techniekcampus aan Cypressehout in Zaandam vanaf september

 

28 april 2022
Bij het Regio College aan de Cypressehout in Zaandam komt een nieuwe Techniekcampus. De nieuwe Techniekcampus blijft nauw samenwerken met de Bouwcampus aan de Jufferstraat in Zaandam. Beide locaties zijn onderdeel van de Techlands samenwerking. De Techniekcampus gaat na de zomer open. Tot die tijd vinden de opleidingen op de bestaande locaties plaats.

Eigenlijk was het plan om een nieuwe campuslocatie te bouwen aan de Aris van Broekweg in Zaandam. Maar daar is op dit moment nog geen nieuwbouw mogelijk. Dit komt door een beroepsprocedure die bij de Raad van State is ingediend. Daarnaast kan Tetrix Techniekopleidingen ook niet langer in het gebouw aan het Jonkerplantsoen blijven. Dit komt door de nieuwe woningbouw die hier komt. Op dit moment loopt er een onderzoek naar hoe we op de lange termijn ook de campuslocatie aan Aris van Broekweg kunnen realiseren.

Wethouder Hans Krieger: ‘Ik ben trots op de samenwerking van alle partijen binnen Techlands om op korte termijn een oplossing te vinden door de Techniekcampus op locatie van het Regio College te huisvesten. We hebben de studenten hard nodig voor de technische banen van nu en de banen van de toekomst.’

Nieuwe machines en installaties

‘De Techniekcampus krijgt nieuwe machines en installaties waar studenten en bedrijven samenwerken aan projecten uit de praktijk. Studenten krijgen onderwijs over technieken en technologieën van de wereld van morgen. Ramon Baijens, directeur School voor Techniek en ICT van het Regio College: ‘Studenten leren bijvoorbeeld over procestechniek, industriële automatisering of robotlassen. Of over hoe je huizen verduurzaamt met zonnepanelen of een warmtepomp.’ De Techniekcampus biedt onder andere opleidingen voor werktuigbouwkunde, metaal, installatie- of elektrotechniek, service en onderhoud of foodprocesoperator. De campus is voor jongeren, zij-instromers en werknemers die zich willen bijscholen.

Opleidingenaanbod en meer informatie

Interesse in een technische opleiding of cursus? Kijk voor het complete aanbod en meer informatie op www.techlands.nl.

De nieuwe Techniekcampus is een samenwerking tussen Regio College, Tetrix Techniekopleidingen, IW Noord-Holland, Stichting Food Proces Tech Campus, gemeente Zaanstad en provincie Noord-Holland. 

foto van procestechnologie

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl