Ondernemersontbijt over maatschappelijk ondernemen

Ondernemersontbijt over maatschappelijk ondernemen


18 november 2022

Op deze landelijke Dag van de Ondernemer gingen burgemeester Jan Hamming en wethouder Stephanie Onclin ontbijten met vier ondernemers bij Jongwijs. Alle vier hebben ze met elkaar gemeen dat ze maatschappelijk betrokken zijn.  Tijdens het ontbijt deelden zij hun verhalen over hoe belangrijk ze het vinden om iets terug te doen voor de maatschappij.

Zo heeft Chocolaterie De Cacaoboom in Zaandijk van Anneke Steemers een belangrijke buurtfunctie Dagelijks ontvangt Anneke hier buurtgenoten die een kopje koffie of chocolademelk bij haar komen halen en lief en leed met elkaar delen.  Lex Brakenhoff, eigenaar van een bakkerij in Assendelft,  zet zich in  voor verschillende lokale projecten in de vorm van sponsoring. Ook is hij betrokken bij Jongwijs. En Jan en Myrna de Wit van de biologische boerderij The Whiterange verkopen lokale producten en hebben ze een zorgboerderij waar duurzaamheid heel belangrijk is.  

De eigenaar van Jongwijs was er ook bij, Simon Douw. Hij runt meerdere ondernemingen. Ook zet hij zich in voor verduurzaming en  vindt hij het belangrijk om mensen met elkaar te verbinden om zo mooie dingen te laten ontstaan. 'Als je goed kijkt naar wat mensen nodig hebben én naar wat ze te brengen hebben en daar verbindingen tussen legt, dan kun je dit soort dingen doen en waarde genereren voor alle betrokkenen. We investeren in wat we sámen hebben', vertelde Simon al eerder in een interview tijdens de Week van de Zaanse ondernemer in 2021.

foto van het ondernemersontbijt

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl