Opnieuw steun voor horeca, sport en cultuur voor kosten controle Corona Toegangs Bewijs

Opnieuw steun voor horeca, sport en cultuurvoor kosten controle Corona Toegangs Bewijs


2 mei 2022
Ook voor 2022 heeft het Rijk geld vrijgemaakt om de extra kosten te compenseren voor de verplichte controle op het Corona Toegangs Bewijs (CTB). Zaanstad heeft € 550.000 aan subsidie beschikbaar. Horecaondernemers, sportverenigingen en culturele instellingen kunnen een tegemoetkoming krijgen. Dit is voor de kosten voor CTB-controle die zij in 2022 hebben gemaakt. De regeling staat nu open.

Om bezoekers te kunnen ontvangen was het van 15 januari tot en met 23 maart 2022 verplicht om het CTB van bezoekers aan horeca, sportverengingen en culturele instellingen te controleren. Dat kostte extra mankracht en tijd van sectoren die het al erg zwaar hadden. De subsidie is bedoeld om deze extra kosten te compenseren. Om in aanmerking te komen, moeten aanvragers de daadwekelijk gemaakte kosten laten zien. Aanvragen voor dit jaar kan tot en met 22 mei 2022.

Steun CTB controle 2021: Langer aanvragen mogelijk

Begin dit jaar was de regeling er al om de extra kosten voor de controle op het CTB in 2021 vergoed te krijgen. De gemeente heeft signalen gekregen dat helaas niet iedereen binnen de doelgroep op tijd wist van deze regeling. Daarom geeft Zaanstad de sectoren horeca, sport en cultuur nog een keer de kans om een aanvraag te doen. Er is nog € 75.000 beschikbaar van het budget dat in totaal € 200.000 was. Aanvragen voor het jaar 2021 kan tot en met 22 mei 2022.

foto van horeca op de Gedemte Gracht

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl