Nieuws

Het laatste ondernemersnieuws van de gemeente Zaanstad

Pilot energiebesparing MBK

Gepubliceerd op 23 februari 2023
Afbeelding

Veel ondernemers hebben op dit moment hoge energiekosten. De gemeente Zaanstad wil graag helpen om deze energierekeningen omlaag te krijgen. Met de pilot Energiebesparing MBK gaat een energieadviseur bij winkelondernemers in het Stadshart, Wormerveer en Krommenie langs voor gratis advies over energiebesparende maatregelen. Daarnaast krijgen de ondernemers tot 500 euro aan energiebesparende producten en de installatie daarvan.

Met de pilot kunnen in totaal 50 ondernemers in de kernwinkelgebieden van Zaanstad hulp krijgen bij het verlagen van hun energierekening. Wethouder Duurzaamheid René Tuijn ging met de energieadviseur mee op bezoek bij schoenenwinkel Groot Schoenen. Een familiebedrijf dat al sinds 1910 bestaat en in 2019 werd overgedragen van de derde en vierde generatie Groot aan de huidige eigenaren Peter en Gerda Kuijs. Zij krijgen ledlampen, infraroodpanelen, deurborstels en leidingisolatie geïnstalleerd.

Deze pilot wordt gefinancierd uit het duurzaamheidsbudget uit het MRA-programma Gas Terug. Na maart 2023 gaan we de resultaten van de pilot evalueren. Daarna gaan we bepalen of we ook in andere gebieden aan de slag gaan.

Meer informatie over de pilot: Duurzaam ondernemen gemeente Zaanstad | Klimaatroute

foto van het bezoek aan de schoenenwinkelfoto van het bezoek aan de schoenenwinkelfoto van het bezoek aan de schoenenwinkel

Foto's van het bezoek van de energieadviseur en de wethouder aan schoenenwinkel Groot Schoenen

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl