PIM van start

Het Programma Investeringsgereedheid Innovatief MKB (PIM) is tijdens een inspirerend bezoek aan innovatieve ijsmaker Professor Grunschnabel formeel gelanceerd. De provincie Noord-Holland investeert in een duurzaam en innovatief midden- en kleinbedrijf.  Om meer (duurzame) innovaties binnen het MKB te stimuleren helpt de provincie bij het wegnemen van (financiële) knelpunten. Om ondernemers daarbij te helpen is op 1 juni PIM opgericht.  Op 17 oktober organiseert PIM een eerste grote event om ondernemers te informeren over de mogelijkheden. 

 PIM is een initiatief van de provincie Noord-Holland dat wordt uitgevoerd door KplusV, HaarlemValley en ACE Venture Lab. Op dinsdag 27 juni werd het contract voor de uitvoering van PIM ondertekend. PIM heeft als doel om:

  • Ten minste 30.000 ondernemers helpen door de kapitaalmarkt transparanter te maken
  • Met maatwerkadvies de innovatieve groei van 350 ondernemers realiseren.
  • Het aanbod van kapitaal verbeteren door voor € 30 miljoen aan deals te faciliteren.

Dit officiële tekenmoment vond plaats op de bijzondere locatie van de Noord-Hollandse innovatieve ijsfabriek Professor Grunschnabel te Alkmaar. Een passende setting om de start van het programma in te luiden, aldus de PIM samenwerkingspartners KplusV, Haarlemvalley en ACE Venture Lab. Na een inspirerende rondleiding door de ijsfabriek door founder Pepijn Ornstein, was het aan projectleider Edwin Netjes (KplusV) om PIM te introduceren in de aanwezigheid van gedeputeerden Bond (Economische Zaken) en Van der Hoek (Duurzaamheid) van de provincie Noord-Holland. Nadien was er natuurlijk gelegenheid om de smaken van Professor Grunschnabel te proeven.

Op 17 oktober vindt de officiële lancering van PIM plaats. Voor meer informatie, zie de  website van PIM.

Hoog contrastGa naar Zaanstad.nl