Subsidie voor kosten controle Corona Toegangs Bewijs

Subsidie voor kosten controle Corona Toegangsbewijs


14 februari 2021
Horecaondernemers, sportverenigingen en culturele instellingen kunnen subsidie aanvragen voor het controleren van de coronatoegangsbewijzen. Om bezoekers te kunnen ontvangen, zijn deze sectoren verplicht om de coronatoegangsbewijzen te controleren. Dit vraagt extra mankracht en tijd. De subsidie is een eenmalige compensatie voor de extra gemaakte kosten in de periode van 22 september 2021 tot 19 december 2021. 

Heeft u een onderneming in de horeca-, sport- of cultuursector? Dan komt u waarschijnlijk in aanmerking voor de tegemoetkoming. Bij de subsidieaanvraag moet u dan uw daadwerkelijk gemaakte kosten laten zien. Om deze subsidie te kunnen verstrekken heeft het Rijk eenmalig € 200.000 vrijgemaakt voor Zaanstad. 

Ook voor 2022 subsidie

Vanaf 26 januari 2022 zijn de verschillende sectoren weer open. Zij zijn opnieuw verplicht om het coronatoegangsbewijs te controleren. Het Rijk stelt hier opnieuw geld voor beschikbaar. Op dit moment is de regering deze regeling nog aan het uitwerken. Als hier meer over bekend is, zal de gemeente de sectoren informeren.

Meer over de subsidie

foto van terras in zaandam

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl