watertoeristenbelasting vanaf 1 februari 2021

Watertoeristenbelasting vanaf 1 februari 2021


25 januari 2021
Vanaf 1 januari gelden er verschillende tarieven toeristenbelasting. De hoogte van de toeristenbelasting hangt af van de ligging en het soort verblijf. De reden is een betere verdeling van de toeristenbelasting over de verschillende aanbieders. Op het land en op het water. De watertoeristenbelasting is nieuw. Deze geldt vanaf 1 februari 2021.

Hoogte tarieven (water)toeristenbelasting

  • Voor hotels, pensions, particuliere aanbieders en andere, in de centrumgebieden (binnen 500 meter van een treinstation) € 7,00 per persoon per nacht;
  • voor hotels, pensions, particuliere aanbieders en andere, buiten de centrumgebieden (verder dan 500 meter van een treinstation) € 5,00 per persoon per nacht;
  • verblijf op kampeerterreinen en camperplaatsen € 4,00 per persoon per nacht;
  • verblijf op vaartuigen (de watertoeristenbelasting) € 2,00 per persoon per 24 uur;
  • voor de riviercruisevaart een verhoging van het havengeld.

Uitzondering bij vaste ligplaatsen

Heeft uw vaste ligplaatsen? Daarvoor geldt een vast tarief. De hoogte van het tarief gaat uit van een gemiddeld aantal personen van 2,1 en 18 etmalen. Dat komt op € 75.60. Vindt u dat het werkelijke aantal personen of etmalen lager is bij uw vaste ligplaats? Dan kunt u een verzoek doen voor een aanslag met de werkelijke aantallen. 

Uw plichten door watertoerismebelasting

Als u watertoerismebelasting moet betalen, heeft u een aantal plichten. Zo moet u uw verblijf of ligplaats op het water melden bij de gemeente, een verblijfregister bijhouden en belasting betalen. Hier leest u hier meer over. 

Meer informatie of vragen

Wilt u weten welk tarief voor u geldt? Kijk dan hier op de kaart en bijbehorende adressenlijst op de website.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl