ZNSTD onderneemt

Wat gebeurt er voor ondernemers in Zaanstad? En hoe ervaren Zaanse ondernemers het ondernemersklimaat? Heb jij als ondernemer vragen aan de gemeente, stel ze via het ondernemersloket.

Informatie voor zzp'ers

Ben jij zzp’er in de gemeente Zaanstad of wil jij starten als zzp’er? Dan is deze informatie voor jou interessant!

We hebben tips voor starters, voor alle zzp'ers en ook vertellen we wat je als ondernemer kunt doen als je hulp van de gemeente nodig hebt.Ga naar Informatie voor zzp'ers

Interviews Zaanse ondernemers

Zaanstad is een echte ondernemersstad. In deze rubriek vertellen Zaanse ondernemers over hun uitdagingen en successen. Verschillende ondernemers vertellen hun verhaal. Van Peter Meijn, graffiti-artist en tatoeerder in Krommenie, tot Dirk van der Kooij, meubelmaker op het Hembrugterrein.Lees meer over de Zaanse ondernemers

Zaanbusiness

Zaanbusiness is het magazine voor ondernemers uit de Zaanstreek. Vol ondernemersnieuws, adviezen van experts, interviews en achtergrondartikelen. Het magazine inspireert en behandelt allerlei onderwerpen op zakelijk gebied, zowel op regionaal als lokaal niveau. Alle ondernemers in gemeente Zaanstad, Wormerland en Oostzaan met meer dan twee medewerkers krijgen het mooie magazine gratis in de bus. Andere ondernemers kunnen het magazine digitaal lezen.

Ga naar edities van Zaanbusiness

Startup Zaanstreek

Heb jij een startup met een innovatief idee of product? Wil je hulp met je startup? Behoefte aan groei van je bedrijf? Op zoek naar funding?
Kortom, wil jij je onderneming verder ontwikkelen en succesvoller maken? Doe dan mee met Present Your Startup regio Zaanstreek!  Deze community zorgt ervoor dat zogenoemde ‘startups’ in de Zaanstreek elkaar leren kennen en biedt een springplank naar kapitaal, kennis en netwerk.  

Ga naar Startup Zaanstreek

Zaanse Cadeaubon 

Zaanstad zoekt ondernemers die de Zaanse Mantelzorgpas willen accepteren. De gemeente Zaanstad biedt mantelzorgers die iemand verzorgen in de gemeente Zaanstad deze Cadeaubon ter waarde van €150,- aan. Zaanstad zoekt hiervoor ondernemers die deze bon willen accepteren. Ken jij of ben jij een mantelzorger? Vraag dan de waardering aan. Ben je een winkel, restaurant, kapper, bloemist of een andere ondernemer en wil je acceptant worden van de Zaanse Mantelzorgpas?

Lees meer over Zaanse Mantelzorgpas

Ontluikend Ondernemen

De Masterclass Ontluikend Ondernemen is een initiatief voor leerlingen uit groep 8 van Zaanse basisscholen. Samen met een ondernemer leren zij in 8 lessen een bedrijf te starten. Ze pitchen hun idee, schrijven een ondernemingsplan, leren hoe ze een product aan de man brengen en hoe ze zich kunnen presenteren.

Wil je als ondernemer meedoen en kinderen enthousiasmeren voor het ondernemerschap?

Klik hier voor meer informatie

Zaans Ondernemerspanel

Om ook voor ondernemers een aantrekkelijke stad te zijn, wil de gemeente je graag laten meedenken over onderwerpen als regeldruk, dienstverlening, vestigingsklimaat en bereikbaarheid. Dat kan via het Zaans Ondernemerspanel. Als lid van het panel nodigt Onderzoek en Statistiek Zaanstad je per e-mail een paar keer per jaar uit om een (korte) digitale vragenlijst in te vullen. Je kunt zelf ook onderwerpen aandragen. Hieronder vind je de eerste enquête waar je ook je gegevens kunt invullen.

Ga naar de eerste enquête

Ondernemersplein

Het Ondernemersplein is een landelijk platform waar je alle informatie van de Rijksoverheid voor ondernemers vindt, makkelijk en overzichtelijk op één centrale plek. 
Ga naar het Ondernemersplein

Hoog contrastGa naar Zaanstad.nl