Informatie voor zzp'ers

Ondersteuning voor ZZP’ers door Coronacrisis

Bent u zelfstandig ondernemer en heeft u financiële problemen door de Coronacrisis? U kunt bij de gemeente inkomensondersteuning aanvragen tot aan het sociaal minimum voor drie maanden. Het bedrag hangt af van de samenstelling van uw huishouden en uw inkomen. U hoeft dit niet terug te betalen. Er is ook geen vermogens- en partnertoets. Ook kunt u een bedrijfskapitaal van max. €10.517 euro aanvragen. Dit dient u wel terug te betalen. Het rentepercentage is nog niet bekend,maar zal lager dan 8% zijn.

Hoe doet u een aanvraag?

U kunt een inlichtingenformulier insturen. Zodra we meer over de regeling van het Rijk weten, hoort u zo snel mogelijk of u in aanmerking komt. Als u al eerder een formulier heeft ingestuurd krijgt u het inlichtingenformulier via e-mail. Wij vragen u niet te bellen met de gemeente vanwege de grote hoeveelheid aanvragen op het moment.
Starten als zzp’er

Je wilt aan de slag als zelfstandige zonder personeel (zzp'er). Maar waar moet je beginnen? 

Bekijk alle tips


Praktische tips voor alle zzp'ers

  • Waar kun je andere zzp'ers ontmoeten, wat zijn de werkplekken in Zaanstad?
  • Welke ondernemersverenigingen en Facebook-groepen zijn er voor Zaanse zzp'ers?
  • Welke verzekeringen heb je nodig als zzp'er?
  • Hoe werkt aanbesteden?
  • Hoe kan ik ondernemen naast een baan of studie?

Lees de praktische tips


Hulp nodig?

Zzp’er en even geen opdrachten? Dat kan vragen oproepen. Komt er op tijd weer iets mijn kant uit? Moet ik meer acquisitie doen en hoe pak ik dat aan? Hoe kom ik deze maand rond? Moet ik geld gaan lenen? Als zelfstandig professional heb je veel vrijheid en dat is mooi. De keerzijde van het werken als zzp’er is de onzekerheid over je inkomsten. Soms heb je daarom behoefte aan hulp en advies, liefst heel concreet en passend in je drukke agenda.

Lees over hulp van de gemeente


Hoog contrastGa naar Zaanstad.nl