Interview Léon Huiting, eigenaar Da Burning Needle Krommenie

'De mensen moeten zich hier thuis voelen, dat vind ik belangrijk'

Tattooshops. Er hang toch een beetje een rokerige, donkere en mannelijke sfeer omheen. Peter Meijn, eerder geïnterviewd voor ZNSTD Onderneemt, stuurde ons richting Krommenie omdat het zojuist geopende Da Burning Needle het tatoeëren laagdrempeliger wil maken. Nieuwsgierig stappen we inderdaad een open, lichte en sfeervolle ruimte binnen, waar vooral veel vrouwen van alle leeftijden een tatoeage laten zetten. Eigenaar Léon Huiting beantwoordt mijn vragen enthousiast terwijl hij het been van een van de vrouwen van een kleurrijke tattoo voorziet. 

Peter Meijn stuurde mij hierheen, hoe ken je hem?
Via zijn vriendin. Zij tatoeëert ook bij mij in de zaak. En ik kom wel eens bij Peter in de Loads en vind het heel tof wat hij daar allemaal met graffiti doet. Het is gewoon kunst!

Wat voor bedrijf is Da Burning Needle precies en hoe kom je in Zaanstad terecht?
Sinds 1998 ben ik professioneel tatoeëerder. Ik kom uit Groningen en liep vanaf mijn 21e al bij een tattooshop rond. Vanaf 1998 ben ik zelf professioneel begonnen. In 2004 opende ik mijn eigen shop in Almere en sinds december 2016 hier in Krommenie. We zetten hier niet alleen tattoos, maar ook piercings en we werken met verschillende creatieve en talentvolle artiesten, omdat we mooie dingen willen maken. 

Ik heb deze zaak hier geopend toen ik na een bezoek aan de Loads zag hoe gezellig het daar en in Krommenie was. Dat trok mij wel. Ik ben me toen gaan oriënteren en zag dat er hier nog geen tattooshop zat. Dus hier ben ik!

Waarom is het fijn ondernemen in Zaanstad?
Het dorpsgevoel vind ik heel erg fijn, in Almere is de sfeer heel anders. Hier heerst meer een gemeenschapsgevoel. En de ligging, onder andere ten opzichte van Amsterdam, is natuurlijk perfect.

Ik heb het gevoel dat ik hier meer kan creëren op kunstgebied en wat meer vrij spel heb dan in Almere. De mensen zijn hier ook heel anders dan in de stad, een stuk gemoedelijker. En dat bevalt me wel.

Hoe heeft de gemeente Zaanstad jou geholpen bij je bedrijf?
Eerlijk gezegd heb ik geen hulp gehad van de gemeente en ik heb daar ook niet echt veel behoefte aan. Ik zou het wel leuk vinden om wat meer inwoners hier in Krommenie te leren kennen. Ik ben van plan om ook meer mee te doen in het netwerk van Krommenie met braderieën en andere activiteiten.

Wat is je droom?
Mijn droom is dat de shop lekker blijft draaien en dat mensen mijn eigen stijl gaan herkennen. Lachend: en dat ik binnenkort rustiger aan kan doen!

Even serieus: Ik hoef helemaal niet nog meer shops of grotere shops, maar ik wil het tatoeëren wat gemoedelijker maken en wat minder commercieel. De mensen moeten hier binnenkomen en zich thuis voelen, dat vind ik belangrijk. En alles is bespreekbaar!

Hoog contrastGa naar Zaanstad.nl