Ondernemersloket

Voor mkb'ers en zzp'ers

Ondernemersloket

Heb je een ondernemersvraag over een specifiek onderwerp? Kijk dan in het overzicht gemeentelijke contactpersonen wie je het beste kunt benaderen met je vraag. Staat jouw onderwerp er niet bij? Dan kun je terecht bij het ondernemersloket.

Als ondernemer (mkb of zzp) kun je met je ondernemersvraag terecht bij het ondernemersloket. Het loket helpt jou door je de juiste informatie te geven of door je met de juiste mensen in contact te brengen.

Vraag advies aan een van de casemanagers

Zelfstandigen met (financiële) problemen en startende ondernemers kunnen een beroep doen op (financiële) ondersteuning en begeleiding. Aan de hand van een onderzoek bepaalt de gemeente of dit mogelijk is. De ondersteuning kan bestaan  uit:

  • aanvullende uitkering voor levensonderhoud (normering Participatiewet) op grond van Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz 2004);
  • bedrijfskapitaal voor investeringen en/of aflossing schulden op grond van Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz 2004);
  • schulddienstverlening;
  • voorbereidingstraject op zelfstandig ondernemen;
  • begeleiding om bedrijfsvoering te verbeteren;

Contact met gemeente

U kunt via 14 075 en het contactformulier op de website een gesprek aanvragen met één van de casemanagers om een advies te krijgen over de mogelijkheden. Het gesprek kan bij uw bedrijf, op het Stadhuis of op het wijkteam plaatsvinden. U kunt uw voorkeur aangeven. Onze ervaring is dat wij altijd een advies, noodzakelijke ondersteuning of passende doorverwijzing kunnen geven. Kortom, wij komen graag met u in gesprek!

Neem contact op met het ondernemersloket via onderstaande knop. Via deze knop kom je op de website van de gemeente Zaanstad, waarna  je je vraag kunt stellen. Dit heeft als voordeel dat je zelf de status van je vraag kunt volgen.

Neem contact op met het ondernemersloket


Voeren bbz regeling uit

Boven v.l.n.r. Joyce Verwer (casemanager), Paul Noija (casemanager), Michel Hageman (coördinator) 

Onder v.l.n.r. Vera van Diepen (ondersteuner) en Pieter Verweij (casemanager)Hoog contrastGa naar Zaanstad.nl