Starten als zzp'er

Waar vind je belangrijke informatie die je moet weten als je aan de slag gaat als zelfstandige zonder personeel?

Veel websites bieden heel veel informatie over werken als zelfstandige zonder personeel. Met onderstaande overzicht zetten we de belangrijkste op een rij.

Ikwordzzper.nl

Dit is een online platform voor startende zzp’ers. Hier vind je informatie over onder andere financiering, belastingen, verzekeringen, rechtsvormen, pensioen en een uitgebreid stappenplan voor de startende ondernemer.

Ga naar de site


Ondernemersplein.nl

Ook op de website van het Ondernemersplein is veel informatie te vinden die relevant is voor jou als startende zzp’er, zoals het opbouwen van pensioen, aangifte van belastingen, het inschrijven bij de Kamer van Koophandel, een bedrijf aan huis starten, een modelovereenkomst, het voorkomen van schijnzelfstandigheid en een Webinar over starten als zzp’er.

Ga naar de site


Kamer van Koophandel

De site van de Kamer van Koophandel biedt heel veel informatie over ondernemen. Enkele specifieke informatiepagina's voor zzp'ers:

  • Wetswijzigingen per 1 januari 2018: inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting en omzetbelasting.
  • Met de ZZP-check kun je nagaan hoe je onderneming ervoor staat en of je klaar bent voor verdere groei.
  • NLgroeit: een initiatief van onder andere de KvK om ondernemers te helpen groeien: 'Ben jij toe aan volgende groeistap? nlgroeit matcht ambitieuze groei-ondernemers met een minimale omzet van 1 miljoen per jaar met mentoren die al een paar stappen verder zijn.'

Ga naar de site


Belastingdienst

Ook de site van de Belastingdienst biedt heel veel financiële informatie voor ondernemers. Enkele specifieke informatiepagina's voor zzp'ers:

Ga naar de site


En verder...

Stichting ZZP Nederland

Deze stichting behartigt de belangen van zzp'ers. 'ZZP Nederland is de grootste onafhankelijke ondernemersorganisatie voor zelfstandigen zonder personeel in Nederland.'

Ga naar de site

FNV zelfstandigen

Belangenbehartiger voor zzp'ers. 'Voor duurzaam succesvol zelfstandig ondernemen.'

Ga naar de site

Ik ga starten

Deze site is een initiatief van de Rabobank. 'Bedoeld voor startende ondernemers én voor mensen die nu nog in loondienst zijn, maar overwegen om ook de sprong te wagen. Iedere dag plaatsen wij hier nuttige informatie en tips die het leven van de ondernemer makkelijker en leuker maken.'

Ga naar de site

ZZP Barometer 

Door regelmatig deel te nemen aan onderzoek krijg je bij ZZP Barometer toegang tot allerlei handige informatie. 'ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland'.

Ga naar de site

logo ikwordzzper.nl
logo ondernemersplein.nl
logo kamer van koophandel

logo Belastingdienstlogo zzp barometer

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl