Zaanse ondernemers

Zaanstad is een stad van ondernemers!
Alle ondernemers hebben een eigen drijfveer om te doen wat ze doen. Wat is die drijfveer? En wat is zo waardevol aan Zaanstad als ondernemersstad?

Eva Peters - Soep Sappig Lekker

‘Ik vind het ontzettend leuk om met mensen om te gaan, te koken en een gezellig praatje te maken. Voorlopig sta ik alleen doordeweeks op het HoogTij, maar ik sta open voor allerlei uitdagingen.'

Lees het interview met Eva Peters

Nishan - Kathmandu Kitchen

'In Nepal zijn gasten als god. Hen respecteren, daar gaat het om', zegt Nishan van Kathmandu Kitchen. Samen met zijn vader (chefkok) en zus runt hij deze tweede vestiging van het restaurant.

Lees het interview met Nishan

Henk Lafeber - Laco Zaandam

'We moeten techniek weer sexy maken!', aldus Henk Lafeber van Laco Zaandam. Dit bedrijf won de Zaanse Ondernemingsprijs 2017. Wij interviewden de directeur. 

Lees het interview met Henk Lafeber

Studio Dros & Klarenbeek

"De gemeente heeft de kans om ook lokale ondernemers meer te betrekken bij het inrichten van de Zaanstreek. Dat is niet alleen goed voor de lokale ondernemers, maar ook voor de bewoners en de uitstraling van de stad."


Lees het interview met Maartje Dros en Erik Klarenbeek

Renée de Vries & Joe van Dijk - Solar Store

"Ondernemers in de Zaanstreek vinden zonne-energie nog spannend. Ze vinden de investering nog te onzeker en blijven afwachtend. Hebben ze wel genoeg elektriciteit in de winter? "

Lees het interview met Renée de Vries en Joe van Dijk

Sacha Landshoff - Coco Conserven

Eerst vond Sacha Landshoff het maar niets, zo buiten Amsterdam: "Tot ik een keer besloot langs het Hembrugterrein te fietsen. Ik was om en werd meteen verliefd."

Lees het interview met Sacha Landshoff

Marco Ootes - CoNet

Marco is een geboren Zaankanter. Ondernemend, trots op zijn roots en eigenzinnig. "We zitten in het Verkadepand, die historische panden hebben een ongelofelijke aantrekkingskracht." 

Lees het interview met Marco Ootes

Martijn Rensen -  Multitubes

Martijn Rensen is een rasechte ondernemer: "Het gaat mij om het bouwen van een bedrijf en dat te laten groeien. Dat vind ik fantastisch." Lees hoe hij Multitubes uitbouwde én verduurzaamt.

Lees het interview met Martijn Rensen

Andre Groot - Veldhuizen Transport

André Groot vindt het belangrijk om dichtbij de klant te blijven staan. Je krijgt dus gewoon direct de planner aan de lijn. Dat hoort ook een beetje bij het karakter van een familiebedrijf.

Lees het interview met Andre Groot

Dick Dekker - ProMobility

Dick Dekker is een ondernemer in beweging die, los van leasemaatschappij ProMobility, zich inzet voor het bijeenbrengen van werk, onderwijs en zorg in Zaanstad.

Lees het interview met Dick Dekker

Jolanda Buhrs - Drinks & Gifts

Jolanda Buhrs werkt graag kleinschalig, onafhankelijk en met andere liefhebbers aan haar speciaalzaak in wijn, bier en sterk drank. Lees hoe ondernemen in Krommenie haar bevalt.

Lees het interview met Jolanda Buhrs

Michel van Wijngaarden -  Zaanse Mayo

Michel van Wijngaarden, de vierde generatie aan het roer van Van Wijngaarden BV, beter bekend als de Zaanse mayonaise.  Hij is trots op het Zaanse gevoel.

Lees het interview met Michel van Wijngaarden

Elly Bak -  Corn. Bak

Elly Bak is trots op de ondernemersdrang van Zaankanters.  Samen met haar broer staat ze aan het roer staat van Corn. Bak, veredelaar van tropische planten.
Lees het interview met Elly Bak

Paul Kramer -  STUDIOKramer

Paul Kramer  is architect. Bekend van het sluishuisje op het  sluizencomplex in Zaandam. Hij pleit voor meer oog voor de schoonheid  van Zaanstad en het inzetten van de lokale bouwkracht.

Lees het interview met Paul Kramer

Dirk van der Kooij - Studio Dirk van der Kooij

Dirk van der Kooij maakt van kunststof afval meubels met behulp van een 3D-printer. Hij zou het supertof vinden als er vrachtwagens vol gerecycled kunststof voor komen rijden. 

Lees het interview met Dirk van der Kooij

Simone den Boer - Lifestyle Media Group

Simone den Boer heeft een groot hart voor ondernemerschap en creativiteit. Zowel door zelf te ondernemen als door andere, kleine ondernemers te ondersteunen in hun zichtbaarheid in de media.

Lees het interview met Simone den Boer

Interview Paul Riteco - Lab44

Amsterdammers het IJ overkrijgen zodat ze hier hun euro's uitgeven, dat is de visie van Paul Riteco. Lees in zijn interview hoe hij dat voor elkaar wil krijgen!

Lees het interview met Paul Riteco

Léon Huiting - Da Burning Needle

Léon  opende in december zijn tweede tattooshop in Krommenie omdat het daar  volgens hem zo gemoedelijk en creatief is. Zijn visie op tatoeëren? Het  toegankelijk en laagdrempelig maken.


Lees het interview met Leon Huiting

Peter Meijn - Loads Krommenie

Peter Meijn uit Krommenie maakt muurschilderingen, geeft graffitiworkshops, en tatoeëert. Lees hoe Peter zijn bedrijf op creatieve wijze van de grond kreeg.


Lees het interview met Peter Meijn

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl