Verduurzamen

Wilt u uw onderneming verduurzamen? Er zijn diverse subsidies beschikbaar. Ook kunt u aankloppen voor advies.

Subsidieregeling duurzame producten voor kleine ondernemers

Kleine ondernemers in Zaanstad kunnen vanaf nu subsidie krijgen voor duurzame maatregelen en producten. De gemeente wil met deze subsidieregeling, waar in totaal € 75.000 voor is gereserveerd, kleine ondernemers in een financieel kwetsbare situatie op korte termijn helpen om de energierekening te verlagen. 

Subsidieregeling duurzame producten


Zon op Zaan

Zon op Zaan biedt ondernemers met bedrijfspanden gratis en vrijblijvend een op maat gemaakt zonnepanelenplan. Het plan is gemaakt door een lokale aanbieder van zonnepanelen. Daarnaast krijgt u begeleiding bij de investering in zonnepanelen en ondersteuning bij subsidieaanvraag bij de Rijksoverheid.

Zon op Zaan

Ondersteuning voor Zaanse bedrijven die willen innoveren

Zaanse innovatieve ondernemers die een bijdrage leveren aan de transities van deze tijd kunnen in aanmerking komen voor ondersteuning. Om deze ondernemers te helpen is de gemeente Zaanstad aandeelhouder van ROM In West. ROM In West is een regionale ontwikkelingsmaatschappij van Noord-Holland. De ROM investeert in bedrijven die bijdragen aan verduurzaming, economische toekomstbestendigheid en het innovatie-ecosysteem in Noord-Holland.

Meer over ROM in West

Subsidieregeling verduurzaming MKB

Wilt u als mkb-ondernemer energie besparen en meer verduurzamen? De Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) helpt u daarbij. Met deze subsidie kunt u een gespecialiseerde adviseur inhuren voor energieadvies op maat. Het energieadvies geeft u inzicht in het verder verduurzamen van uw onderneming en/of wagenpark. Ook geeft de SVM subsidie voor de ondersteuning bij het uitvoeren van een of meer maatregelen uit dat advies.

Subsidieregeling Verduurzaming MKB

Advies bij speciaal ondernemersloket

In een onderneming speelt duurzaamheid ook een steeds grotere rol. Hoe zorgt u ervoor dat uw onderneming toekomstbestendig is? Bij het loket klimaat en duurzaamheid van het Adviesteam van de Kamer van Koophandel kunt u terecht met al uw duurzame ondernemersvragen.

Loket klimaat en duurzaamheid KvK

Provinciale subsidies

De Provincie verstrekt ook regelmatig subsidies om te verduurzamen. Bijvoorbeeld om u te helpen om circulair te ondernemen. Circulair betekent dat we grondstoffen zo goed mogelijk behouden en zo lang mogelijk gebruiken. Hiermee voorkomen we verspilling, vervuiling en afval. 

Subsidies Provincie


Rijksubsidies voor verduurzamen

Via het Rijk zijn er diverse subsidies beschikbaar om u te helpen duurzamer te ondernemen. Denk aan overgaan op elektrisch vervoer, aansluiten op een warmtenet, betere recycling en meer.

Subsidies Rijksoverheid


Meer over verduurzamen in Zaanstad

Het Nieuw Zaans Klimaat staat voor onze toekomst. Een stad met schone energie. Een stad die slim omgaat met grondstoffen en lokaal duurzame energie opwekt. Waar we een gezonde leefomgeving hebben, die een stootje kan hebben bij een veranderend klimaat waar biodiversiteit zich herstelt. Op Nieuw Zaans Klimaat leest u over onze duurzaamheidsopgaven, vindt u overzichten van initiatieven in de stad én het Zaans Klimaatakkoord, dat laat zien hoe ver we zijn.

Nieuw Zaans Klimaat

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl