Verduurzamen

Wilt u uw onderneming verduurzamen? Er zijn diverse subsidies beschikbaar. Ook kunt u aankloppen voor advies.

Zon op Zaan

De gemeente Zaanstad en de lokale non-profit organisatie De Green Business Club Zaanstad slaan met ‘Zon op Zaan’ de handen ineen om de energietransitie te versnellen. Zon op Zaan biedt ondernemers met bedrijfspanden gratis en vrijblijvend een op maat gemaakt zonnepanelenplan. Het plan is gemaakt door een lokale aanbieder van zonnepanelen. Daarnaast krijgt u begeleiding bij de investering in zonnepanelen en ondersteuning bij de subsidieaanvraag bij de Rijksoverheid.

Zon op Zaan


Subsidieregeling verduurzaming MKB

Wilt u als mkb-ondernemer energie besparen en meer verduurzamen? De Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) helpt u daarbij. Met deze subsidie kunt u een gespecialiseerde adviseur inhuren voor energieadvies op maat. Het energieadvies geeft u inzicht in het verder verduurzamen van uw onderneming en/of wagenpark. Ook geeft de SVM subsidie voor de ondersteuning bij het uitvoeren van een of meer maatregelen uit dat advies.

Subsidieregeling Verduurzaming MKB

Meer subsidies voor verduurzaming

Via het Rijk zijn er diverse subsidies beschikbaar om u te helpen duurzamer te ondernemen. Denk aan overgaan op elektrisch vervoer, aansluiten op een warmtenet, betere recycling en meer.

Subsidies Rijksoverheid

Advies bij speciaal ondernemersloket

In een onderneming speelt duurzaamheid ook een steeds grotere rol. Hoe zorgt u ervoor dat uw onderneming toekomstbestendig is? Bij het loket klimaat en duurzaamheid van het Adviesteam van de Kamer van Koophandel kunt u terecht met al uw duurzame ondernemersvragen.

Loket klimaat en duurzaamheid KvK

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl