Verduurzamen

Wilt u uw onderneming verduurzamen? Er zijn diverse subsidies beschikbaar. Ook kunt u aankloppen voor advies.

Subsidie bedrijventerreinen

Zaanstad biedt een nieuwe subsidie voor het verduurzamen van de bedrijventerreinen Noorderveld-Molletjesveer, Westerspoor en Achtersluispolder. Het geld is voor zonnepanelen en het plaatsen van laadpalen en opslagbatterijen.

Meer over de subsidie


Zon op Zaan

Zon op Zaan biedt ondernemers met bedrijfspanden gratis en vrijblijvend een op maat gemaakt zonnepanelenplan. Het plan is gemaakt door een lokale aanbieder van zonnepanelen. Daarnaast krijgt u begeleiding bij de investering in zonnepanelen en ondersteuning bij subsidieaanvraag bij de Rijksoverheid.

Zon op Zaan

Subsidieregeling verduurzaming MKB

Wilt u als mkb-ondernemer energie besparen en meer verduurzamen? De Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) helpt u daarbij. Met deze subsidie kunt u een gespecialiseerde adviseur inhuren voor energieadvies op maat. Het energieadvies geeft u inzicht in het verder verduurzamen van uw onderneming en/of wagenpark. Ook geeft de SVM subsidie voor de ondersteuning bij het uitvoeren van een of meer maatregelen uit dat advies.

Subsidieregeling Verduurzaming MKB

Advies bij speciaal ondernemersloket

In een onderneming speelt duurzaamheid ook een steeds grotere rol. Hoe zorgt u ervoor dat uw onderneming toekomstbestendig is? Bij het loket klimaat en duurzaamheid van het Adviesteam van de Kamer van Koophandel kunt u terecht met al uw duurzame ondernemersvragen.

Loket klimaat en duurzaamheid KvK

Rijksubsidies voor verduurzamen

Via het Rijk zijn er diverse subsidies beschikbaar om u te helpen duurzamer te ondernemen. Denk aan overgaan op elektrisch vervoer, aansluiten op een warmtenet, betere recycling en meer.

Subsidies Rijksoverheid

Provinciale subsidies

De Provincie verstrekt ook regelmatig subsidies om te verduurzamen. Bijvoorbeeld om u te helpen om circulair te ondernemen. Circulair betekent dat we grondstoffen zo goed mogelijk behouden en zo lang mogelijk gebruiken. Hiermee voorkomen we verspilling, vervuiling en afval. 

Subsidies Provincie


Meer over verduurzamen in Zaanstad

Het Nieuw Zaans Klimaat staat voor onze toekomst. Een stad met schone energie. Een stad die slim omgaat met grondstoffen en lokaal duurzame energie opwekt. Waar we een gezonde leefomgeving hebben, die een stootje kan hebben bij een veranderend klimaat waar biodiversiteit zich herstelt. Op Nieuw Zaans Klimaat leest u over onze duurzaamheidsopgaven, vindt u overzichten van initiatieven in de stad én het Zaans Klimaatakkoord, dat laat zien hoe ver we zijn.

Nieuw Zaans Klimaat


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl