De inclusieve Zaanse ondernemer

Week van de Zaanse Ondernemer 2018

De Week van de Zaanse Ondernemer is van start! 

30 oktober 2018
We trappen af met het thema inclusief ondernemen. Wethouder Natasja Groothuismink bracht hiervoor een bezoek aan de McDonalds aan de Koningin Julianaweg in Zaandam. Wat maakt dit filiaal inclusief?

In het Zaanse filiaal werkt een team van ongeveer 122 medewerkers. Zeer divers van achtergrond en leeftijd, die in een plezierige sfeer werken. Momenteel werken er ook twee jongeren met een arbeidsbeperking en een statushouder. Natasja Groothuismink sprak met restaurantmanager Sermad Jouseiph.

Diversiteit belangrijk

Sermad Jouseiph werkt 1,5 jaar voor het filiaal. Aan hem is destijds gevraagd om het team en de sfeer te optimaliseren. En dat is naar zijn zeggen aardig gelukt. ‘Ik wil er voor zorgen dat iedereen met plezier naar het werk gaat’, vertelt Sermad. Hij geeft aan dat juist de diversiteit van zijn medewerkers maakt dat er een hecht team staat dat ook buiten werktijd wat aan elkaar heeft.

Passende job

De nieuwe generatie werknemers en consumenten vraagt om inclusief en betrokken werkgeverschap. Ook de overheid stelt steeds vaker inclusief ondernemen als voorwaarde voor het verstrekken van opdrachten. Sermad: ‘Ik ben van mening dat je als werkgever het werk rondom de medewerker moet organiseren. Je moet de passende job bij de persoon zoeken en niet denken in obstakels maar in mogelijkheden. Je creëert een plek waar de desbetreffende medewerker kan en wil werken. Vanuit die basis kijk je naar wat iemand nog meer kan.’ Volgens Sermad helpt de structuur bij McDonalds daarbij: ‘Er is duidelijkheid én een prettige teamsfeer, dat doet de medewerkers goed.’

De Week van de Zaanse Ondernemer

Om Zaanstad nog sterker te positioneren als stad voor ondernemers, organiseert Gemeente Zaanstad dit jaar voor het eerst de Week van de Zaanse Ondernemer. Een week waarin we Zaanse ondernemers in de schijnwerpers zetten, vanuit verschillende aspecten van het ondernemerschap. Dit doen we met een bedrijfsbezoek door een van de wethouders. Het bezochte bedrijf onderscheidt zich op het desbetreffende aspect van ondernemen, zoals circulair, inclusief of innovatief ondernemen.
Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl