Op bezoek bij

Op bezoek bij:

Sociaal rendement bij ID Organics

foto van de burgemeester bij ID OrganicsEen kleine drieduizend vierkante meter beslaat het pand aan de Ronde Tocht in Zaandam. Telkens als er de afgelopen jaren een naastgelegen bedrijf vertrok, werd er weer een stuk aan het pand toegevoegd. IDOrganics is tot ver buiten Europa een begrip in de wereld van biologische voeding. Een bedrijf met een heldere visie op gezondheid, duurzaamheid en sociaal rendement. Burgemeester Jan Hamming ging tijdens de Week van de Zaanse Ondernemer op bezoek bij een bijzonder bedrijf met een bijzonder verhaal.

Lees meer

Agrifood en verduurzaming bij  Olam

foto van de wethouder bij OlamSinds in 1911 midden in het weidse Zaanse landschap de eerste fabriek van Cacao de Zaan werd geopend, heeft het bedrijf meerdere namen en eigenaren gehad. Het tegenwoordige Olam Food Ingredients (OFI) staat het midden in de stad en is nog steeds één van de grootste cacaoverwerkers ter wereld. Tijdens de Week van de Zaanse Ondernemer had wethouder Economie en Arbeidsmarkt Stephanie Onclin in Koog aan de Zaan een boeiend gesprek over agrifood, verduurzaming en talentontwikkeling.

Lees meer

Talentontwikkeling bij AZ

foto van de wethouder bij AZ

Als dertienvoudig Champions League-winnaar Real Madrid regelmatig langs komt om te leren hoe je de zaken aanpakt, dan kan het niet anders of je doet iets heel bijzonders. De AZ Jeugdopleiding, de talentenfabriek van voetbal-eredivisionist AZ, geeft jaarlijks tientallen jonge voetballertjes de kans zich te ontwikkelen tot profvoetballer. En niet zonder succes. In binnen- én buitenland staat de club bekend als één van de meest succesvolle talentopleiders in de branche.

Lees meer

Kansen bij Scanlaser

foto van de wethouder bij ScanlaserAan de Symon Spiersweg op bedrijventerrein Zuiderhout in Zaandam, ingeklemd tussen de Praxis en de Hornbach, bevindt zich het bedrijf Scanlaser, de eerste print-on-demand producent van Nederland. Scanlaser vindt het belangrijk om mensen die moeilijk aan het werk kunnen komen, binnen het bedrijf een kans te bieden. Bijna twintig procent van de medewerkers komt daarom binnen via het WerkgeversServicePunt (WSP) Zaanstreek-Waterland.

Lees meer

Talent bij Zorggroep Zaanstreek

foto van de wethouder bij PennemesMeer dan ooit is er enorm respect voor het zorgpersoneel dat zich dag in dag uit inzet door het verlenen van zorg, begeleiding en ondersteuning aan cliënten binnen een zorginstelling.  Wethouder Harrie van der Laan ging langs om antwoord te krijgen op de vraag hoe de Zorggroep talenten weet aan te trekken en te behouden.

Lees meer


Diversiteit bij Maakgemeenschap De Hoop

foto van de wethouder bij Maakgemeenschap De HoopHonderdzestig units telt het pand van Maakgemeenschap De Hoop in de Achtersluispolder in Zaandam. In het 10.000 m2 grote pand huist een grote diversiteit aan kleine maakbedrijven en allerhande kunstenaars. Reden voor wethouder Wessel Breunesse om een kijkje te nemen op deze bijzondere plek.

Lees meer

Circulair slopen bij Foekens 

foto van de wethouder bij FoekensOp bedrijventerrein Achtersluispolder zit Foekens Sloopcombinatie BV. Een sloopbedrijf opgericht in 1980. Naast sloopwerkzaamheden voert Foekens ook schoonmaakwerkzaamheden uit en verwijderen ze asbest. Ook leveren ze circulaire bouwmaterialen. Daarnaast leveren ze een bijdrage aan het verminderen van energiearmoede

Lees meer

Waarde toevoegen bij Jongwijs

foto van JongwijsOndernemer Simon Douw is vooral bezig met wat hij zelf noemt ‘waarde toevoegen aan mensen en aan de Zaanstreek’. En dat doet hij onder meer met restaurant De Waterraaf in Nauerna, toekomstig restaurant, hotel, bakkerij én picknicktuin Jongwijs en de Saense Bouwplaats in Westzaan.

Lees meer

Distributiecentrum Baars en Bloemhoff

foto van de wethouder bij Baars en BloemhoffAchtentwintig vaste mensen werken er bij Baars en Bloemhoff, een distributiecentrum voor decoratief plaatmateriaal. Een bedrijf waar 24 uur per dag, vijf dagen per week, keihard wordt gewerkt en waar fysiek veel gevraagd wordt van de medewerkers. Hoe is het bedrijf er dan toch in geslaagd om iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt een contract aan te bieden?

Lees meer

Schonere energie bij EQUANS

foto van de wethouder bij EquansDe kranten staan er dagelijks vol mee: de energietransitie. We moeten een omslag maken naar schonere energie. Het gebruik van fossiele brandstoffen tot een minimum beperken en ons volledig richten op schone bronnen zoals zon, wind en waterstof. Wethouder Hans Krieger ging op bezoek bij Bart Jan Freriks, Managing Director in de regio West-Nederland bij EQUANS.

Lees meer

 The Next Level Chill Academy

foto van de wethouder bij The Next Level Chill AcademyTijdens de Week van de Zaanse Ondernemer bezoekt wethouder Jeugd, Songül Mutluer The Next Level Chill Academy, een initiatief van dansschool ondernemer Miriam de Boer. Miriam: ‘Ik merkte dat de jongeren die naar mijn dansschool kwamen vaak al twee uur vóór de les aanwezig waren. Gewoon om met elkaar af te spreken. Ook bleven ze na de lessen nog hangen in de kleine receptieruimte van de dansschool.’

Lees meer

Innoveren bij Gebroeders Van der Veekens

Foto van de wethouder bij Gebroeders van der Veekens

Al sinds 1951 werkt aannemersbedrijf Gebroeders van der Veekens in de grond- weg- en waterbouw aan diverse herinrichtingsprojecten in de Zaanstreek en daarbuiten. Het bedrijf onderscheidt zich door te blijven innoveren op duurzaam gebied en heeft daar al diverse prijzen mee gewonnen. Waaronder de Zaanse Ondernemingsprijs in 2019. 

Lees meer

Circulair ontwerpen bij Klaarenbeek & Dros

foto van de wethouder bij Klarenbeek & DrosAnnette Baerveldt, wethouder voor duurzaamheid, circulaire economie en cultuur ging op bezoek bij Eric Klarenbeek. Een designer die al jarenlang pioniert en nieuwe paden verkend richting een biobased economie. Een economie op basis van grondstoffen die steeds opnieuw gebruikt kunnen worden. Eric Klarenbeek vormt een ontwerpduo met Maartje Dros. Samen doen ze ontwerpend onderzoek naar nieuwe materialen en productiemethoden met makers en gebruikers.

Lees meer

Waarde toevoegen bij Jongwijs

foto van JongwijsOndernemer Simon Douw is vooral bezig met wat hij zelf noemt ‘waarde toevoegen aan mensen en aan de Zaanstreek’. En dat doet hij onder meer met restaurant De Waterraaf in Nauerna, toekomstig restaurant, hotel, bakkerij én picknicktuin Jongwijs en de Saense Bouwplaats in Westzaan.

Lees meer

Leasemaatschappij ProMobility

foto van de wethouder bij PromobilityVijftien jaar timmert leasemaatschappij ProMobility alweer aan de weg. Ook beheert ProMobility een wagenpark van maar liefst 1.200 auto’s van uiteenlopende merken, waarvan een groot deel dagelijks door de Zaanstreek rijdt. En de ambitie is om door te groeien naar 2.000 auto’s. Maar wie denkt dat het bedrijf zich alleen maar bezig houdt met autolease, vergist zich.

Lees meer

Sociaal ondernemen bij Gebruikt.com

Wipen, refurbishen en resellen. Dat is waar het om draait bij Gebruikt.com. Toch is dat niet de belangrijkste reden voor wethouder Werk en Inkomen Natasja Groothuismink om een kijkje te nemen. Haar aandacht werd vooral getrokken door de sociale manier van ondernemen van het bedrijf.

Lees meer

Gerecycled kunststof bij Dirk van der Kooij

foto van de wethouder bij Dirk van der KooijZijn meubels stonden al op beurzen in onder meer Amsterdam, Madrid, New York en Melbourne. Nationale en internationale erkenning voor ontwerper en ondernemer Dirk van der Kooij. Made in Zaanstad. Wethouder Sanna Munnikendam ging een kijkje nemen in de design studio op het Hembrugterrein.

Lees meer

Duurzame badmode bij JUNGL

foto van de wethouder met de dames van JUNGLIn de Week van de Zaanse Ondernemer geven burgemeester en wethouders iedere dag een Zaans bedrijf een podium. Vandaag ging wethouder Rita Noordzij langs bij Anouschka en Natascha Hendriks. Twee zussen die met hun merk JUNGL duurzame badmode maken.

Lees meer

Innovatief ondernemen bij Coronam
foto van de burgemeester bij Coronam

In de Week van de Zaanse Ondernemer zetten burgemeester en wethouders iedere dag een Zaans bedrijf in het zonnetje. Vandaag bezocht burgemeester Hamming het typisch Zaanse bedrijf Coronam Mechanische Industrie BV. ‘Een sterk voorbeeld van innovatief ondernemen’.

Lees meer

Startups coachen bij Rockstart Amsterdam

foto van de wethouder bij Rockstart AmsterdamZaankanter Maarten Alleman is al 20 jaar ondernemer in de digitale economie. Met zijn ICT-bedrijf timmert hij al jarenlang nationaal en internationaal flink aan de weg. Daarnaast heeft hij een portfolio aan startups die hij coacht en in wie hij investeert.

Lees meer

Kaasmakerij Shamdam

foto van de burgemeester bij ShamdamEen uitkering wilde hij niet. Dat zou ten koste gaan van zijn vrijheid en waardigheid. Hij wilde gewoon kaas maken, net zoals hij in Syrië deed voordat hij naar Nederland vluchtte. Tegen alle goedbedoelde adviezen van vrienden en bekenden in die hem allerlei risico’s voorspiegelden van het starten van een eigen bedrijf in Nederland, is Majd Doghmosh in 2017 toch aan de slag gegaan. En met succes.

Lees verder

Accountantsbureau Duidelijk Accountants

foto van de wethouder bij Duidelijk AccountantsOp deze voorlaatste dag van de Week van de Zaanse Ondernemer, staat het vrouwelijk ondernemerschap centraal. Wethouder Rita Noordzij ging vandaag op bezoek bij Linda Tuijn in Krommenie, die daar in 2010 haar eigen accountantsbureau Duidelijk Accountants oprichtte.

Lees verder

Duurzame ambities cacaoverwerker Olam

foto van de wethouder bij OlamOp de vierde dag van de Week van de Zaanse Ondernemer staat circulair ondernemen centraal en gaat het bedrijfsbezoek naar cacaoverwerker Olam in Zaandijk. De cacaofabriek van Olam is een van de grootste gasverbruikers van Zaanstad. Wethouder Sanna Munnikendam ging langs om te zien hoe zij bijdragen aan de Zaanse ambitie om in 2040 klimaatneutraal te zijn.

Lees verder

Innovatie bij Kalfsvel Metaalcoating

foto van de wethouder op bezoek bij Kalfsvel MetaalcoatingVandaag staat het thema innovatie centraal tijdens de Week van de Zaanse Ondernemer. Wethouder Gerard Ram bracht een bezoek aan Kalfsvel Metaalcoating. De behandelingen bij Kalfsvel Metaalcoating zijn milieuvriendelijk. Een van de aspecten waarmee de onderneming zich kon onderscheiden voor een plek in de MKB Innovatie Top 100 2018.

Lees verder

Startup Cell Charge
foto van Daan Horak

Wethouders Gerard Ram (Economische Zaken) en Sanna Munnikendam (Duurzaamheid) bezochten een presentatie van de jonge ondernemer Daan Horak over zijn bedrijf Cell Charge. Met zijn horeca designtafels en bedrijf Cell Charge won hij de Grande Finale van het Startup! Excellent Ondernemen programma 2017 - 2018. 

Lees verder

Inclusiviteit bij McDonalds
foto van de wethouder op bezoek bij McDonalds

We trappen af met het thema inclusief ondernemen. Wethouder Natasja Groothuismink bracht hiervoor een bezoek aan de McDonalds aan de Koningin Julianaweg in Zaandam. In het Zaanse filiaal werkt een team van ongeveer 122 medewerkers. Zeer divers van achtergrond en leeftijd. Momenteel werken er ook twee jongeren met een arbeidsbeperking en een statushouder.

Lees verder

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl