Subsidieregeling zonnepanelen en laadpalen uitgebreid naar vier bedrijventerreinen

Subsidieregeling zonnepanelen en laadpalen uitgebreid naar vier bedrijventerreinen


10 maart 2022

Ondernemers van de bedrijventerreinen Achtersluispolder, Noorderveld – Molletjesveer, Zuiderhout en Westerspoor kunnen subsidie aanvragen voor zonnepanelen en laadpalen. In totaal is € 200.000,- aan subsidie beschikbaar voor het nemen van duurzaamheidsmaatregelen. Wethouder Duurzaamheid Annette Baerveldt: 'Deze regeling was er al eerder voor Molletjesveer-Noorderveld. Veel bedrijven hebben daar gebruik van gemaakt. Het is geweldig dat we dit jaar de regeling kunnen uitbreiden naar andere Zaanse bedrijventerreinen. Zo kunnen we nóg meer ondernemers helpen om CO2 te besparen.'

De gemeente werkt hierbij samen met de bedrijvenvereniging Noorderveld-Molletjesveer en de ondernemersvereniging Zaanstad Zuid (OVZZ). De ondernemersverenigingen geven aan dat de regeling vooral kleinere bedrijven helpt om te investeren in zonnepanelen en laadpalen.

Bedrijven investeren zelf minimaal 75%

 De subsidie is mogelijk door j de provinciale regeling Herstructurering en Intelligent Ruimtegebruik Bedrijventerreinen (HIRB). De subsidieregeling houdt in dat de bedrijven maximaal 25% van de duurzame investering krijgen. Dat betekent dat ondernemers zelf minstens € 600.000 investeren in duurzaamheidsmaatregelen. Zij kunnen de subsidie aanvragen via www.zaanstad.nl. De ondernemers krijgen de subsidie pas definitief als de zonne-pv-panelen en de laadpalen geplaatst zijn.

6.000 zonnepanelen geplaatst 

Bedrijven op Noorderveld – Molletjesveer hebben in de afgelopen jaren volop gebruik gemaakt van deze duurzaamheidssubsidie. In totaal zijn er in de afgelopen jaren 6.000 pv-panelen geplaatst op daken van vijftig bedrijven.

De bedrijvenvereniging Noorderveld/Molletjesveer (BVNM) is al jaren bezig met duurzaamheid. Sinds kort werkt zij samen met ondernemersvereniging Zaanstad Zuid (OVZZ) om hen te helpen bij duurzaamheidsvraagstukken.

Meer over de subsidie 

Foto van een zonnepaneel op het dak van Germieco in WormerveerZonnepaneel op het dak van Germieco in Wormerveer. Germieco is een van de bedrijven op Noorderveld-Molletjesveer die heeft geinvesteerd in zonnepanelen gebruik makend van de subsidie.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl