Nieuws

Het laatste ondernemersnieuws van de gemeente Zaanstad

Aanpassing bestemmingsplan voor uitbreiding havenkade HoogTij

Gepubliceerd op 3 mei 2023
Afbeelding

De gemeente Zaanstad wil samen met Port of Amsterdam de havenkade op bedrijventerrein HoogTij in Westzaan uitbreiden. Hiervoor moeten we het bestemmingsplan ‘Bedrijven Zuid’ aanpassen. Het gewijzigde bestemmingsplan ligt tot en met 7 juni 2023 ter inzage.

Het is de bedoeling om de bestaande havenkade op HoogTij te verlengen. De kade biedt hierdoor mogelijkheden om grotere zeeschepen te ontvangen. Dit heeft geen (negatieve) gevolgen voor de omliggende bedrijven. Het vestigingsklimaat wordt juist versterkt door de ruimere gebruiksmogelijkheden van Zaanstad in het Noordzeekanaalgebied.

Openbare ruimte aanpassen

Om de havenkade te verlengen is het nodig om de bestaande dijk op de plek waar de kade wordt uitgebreid te verleggen. Ook moeten we het fietspad verleggen, maar deze blijft wel aansluiten op het huidige netwerk. Hierdoor blijft HoogTij goed bereikbaar met de fiets. Verder behouden we het groene karakter langs de randzones van de kade door groen terug te planten en struinpaden aan te leggen.

Ontwerpbestemmingsplan ter inzage

Op www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken inzien. Tot en met 7 juni 2023 kunt u een reactie indienen.

Bekijk hieronder de tekening van de nieuwe situatie voor de havenkade van bedrijventerrein HoogTij:

Tekening nieuwe situatie havenkade HoogTij.pdf

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl