Nieuws

Het laatste ondernemersnieuws van de gemeente Zaanstad

Inloopspreekuren voor ondernemers met geldzorgen

Gepubliceerd op 25 oktober 2023
Afbeelding

Vanaf 2 november 2023 start gemeente Zaanstad met een bijzonder initiatief: inloopspreekuren voor gevestigde ondernemers met geldzorgen. In deze uitdagende tijden bevinden veel ondernemers zich in zwaar weer en kampen zij met financiële problemen. Als aanvulling op de huidige dienstverlening willen we een extra mogelijkheid bieden voor deze ondernemers om zich op een laagdrempelige wijze bij ons te melden.

Hiermee hopen we bij te dragen aan vroegtijdige signalering en armoedebestrijding, en ervoor te zorgen dat veel ondernemers tijdig de benodigde hulp ontvangen. Financiële moeilijkheden en schulden zijn nog altijd een onderwerp waarop een taboe rust, terwijl de behoefte aan ondersteuning nu groter is dan ooit. Dit initiatief biedt ons als gemeente de kans om te ontdekken of ondernemers behoefte hebben aan de mogelijkheid om zich tijdens een inloopspreekuur te melden.

Ons doel is helder: we willen de weg naar hulp eerder laten vinden. In een vrijblijvend adviesgesprek gaan we met zelfstandigen in gesprek over hun situatie en denken we mee over gerichte oplossingen. Dit kan leiden tot een aanvraag voor een Bijstandsaanvraag voor zelfstandigen (Bbz) -uitkering of -krediet, maar we bieden ook ondersteuning op het gebied van bedrijfscoaching, hulp bij het beëindigen van een bedrijf, om- of bijscholingstrajecten, en de aanpak van schulden. Hiervoor werken we samen met gespecialiseerde (externe) partners.

Wilt u langskomen?
De inloopspreekuren vinden om de week plaats op de donderdag van 09.30 - 11.30 uur bij buurtcentrum De Lorzie in Wormerveer. Het is vrije inloop en aanmelden is niet nodig.

Data november:

  • 2 november 2023
  • 16 november 2023
  • 30 november 2023

Data december:

  • 14 december
  • 21 december

Data voor 2024 volgen zo snel mogelijk.

Wij staan voor u klaar, van advies tot concrete oplossingen.
Wees welkom.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl