Nieuws

Het laatste ondernemersnieuws van de gemeente Zaanstad

Nieuwe Techlandslocatie in Zaandam officieel geopend

Gepubliceerd op 18 januari 2023
Afbeelding

De Techlandslocatie in Zaandam heeft vandaag officieel haar deuren geopend. In de gloednieuwe campus, in het Regio College aan de Cypressehout, zitten alle opleidingen in de installatie- en elektrotechniek en metaaltechniek van IW Noord-Holland en Tetrix Techniek onder één dak. Ook de Food Proces Tech Campus zit hier.

De vestiging maakt deel uit van de ‘techniekboulevard’ Techlands, die een grote meerwaarde is voor de regio Zaanstreek-Waterland. Bij de opening waren vertegenwoordigers van opleiders, bedrijfsleven, provincie en gemeente en de bestuursleden van Techlands aanwezig.

Opleidingen en bijscholing in diverse richtingen

Zaanstreek-Waterland bruist van de industriële bedrijvigheid. Tegelijk is er een technisch personeel nodig met de nieuwste kennis. Daarom biedt Techlands opleidingen en bijscholing die aansluiten op de wensen van de regionale (food)procesbedrijven, de installatiebranche, de maakindustrie en de bouw. De techniekcampus wil jongeren, zij-instromers en techniekprofessionals enthousiast maken voor een baan in de techniek. Dit doet Techlands in samenwerking met Zaanse opleiders, bedrijven en overheid.

Toekomstgerichte technici

Door het tekort aan technici dreigen grote maatschappelijke opgaven vast te lopen. Denk aan thema’s zoals duurzaamheid, de energietransitie en de bouwopgave. De Techlands-studenten krijgen daarom les in de huidige én toekomstige technieken en technologieën. Met daarnaast volop ruimte voor innovatie. In de nieuwe campus werken zij samen met bedrijven met de modernste machines en installaties aan projecten uit de praktijk.

Een van de opleidingen is Smart Building. Deze combineert elektrotechniek, installatietechniek, bouwkunde én ICT. Studenten leren zo alles wat nodig is voor het bouwen van toekomstgerichte gebouwen. Binnen alle techniekopleidingen kunnen zij de keuzedelen Robotica, Dronevliegen of 3D-printen volgen.

Technisch opgeleid personeel belangrijk voor Zaanstad

Wethouder Onclin onderstreepte het belang van Techlands in het algemeen, en voor de Zaanstreek in het bijzonder. “De maakindustrie zit in ons DNA. Bedrijven zitten te springen om technisch opgeleid personeel en Techlands speelt hierin een belangrijke rol. Ik juich het toe dat Techlands een loopbaan in de techniek stimuleert met veel studierichtingen. Hiermee kun je in uiteenlopende beroepen aan de slag.” 

Open dag en meer informatie

Op 16 februari 2023 houdt Techlands een open dag voor jongeren, zij-instromers en techniekprofessionals.  Meer informatie over Techlands is te vinden op www.techlands.nl.

Foto van de opening met alle betrokkenenFoto van een jonge man in opleiding bij de techniekcampus


foto van een jonge vrouw achter een laptop bij de techniekcampusfoto van het schoolgebouw van het RegioCollege


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl