Nieuws

Het laatste ondernemersnieuws van de gemeente Zaanstad

Bunge slaat 1e paal voor nieuwe duurzame productielocatie in de grond

Gepubliceerd op 8 december 2023
Afbeelding

Gisteren sloegen de burgemeester van Zaanstad, de Commissaris van de Koning, de CEO van de Port of Amsterdam samen met Vice President EMEA van Bunge de eerste paal in de grond van de nieuwe duurzame productielocatie van Bunge. 

In 2021 kondigde Bunge aan een moderne en duurzame fabriek te gaan bouwen aan het Noordzeekanaal. Gedurende de periode van planuitwerking zijn vele opgaven overwonnen. Het afstemmen over de omvang en ligging van het kavel op industriegebied HoogTij, de zorgvuldige inpassing in de omgeving, de afstemming met omwonenden en andere belanghebbenden, de omgang met actuele vraagstukken als stikstofruimte en netcongestie.

In deze nieuwe fabriek voegt Bunge op termijn haar raffinaderij op de Maasvlakte in Rotterdam en de fabriek aan de Loders Croklaan in Wormerveer. Bunge is dan in staat een breder en innovatiever productportfolio van duurzame plantaardige oliën en vetten aan te bieden dat beter aansluit bij de toekomstige marktvraag.Wethouder Economische Zaken van Zaanstad, Stephanie Onclin: “Als klein meisje keek ik vanuit mijn slaapkamerraam uit op Loders Croklaan. Deze mijlpaal die we hier gezamenlijk vandaag slaan, raakt mij niet alleen vanwege de persoonlijke trip down memory lane, maar te meer omdat we hier samen met alle partijen in alle opzichten een markante stap voorwaarts maken voor de economie, leefbaarheid en toekomst van de inwoners van de Zaanstreek. Van behoud tot banen, hogere levenskwaliteit voor omwonenden tot een reuzesprong in energiebesparing en CO2-uitstoot.”

Meer informatie over Bunge vindt u hier.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl