Nieuws

Het laatste ondernemersnieuws van de gemeente Zaanstad

Versterking en verduurzaming: Regiodeal voor de toekomst van de evenementensector

Gepubliceerd op 6 november 2023
Afbeelding

De evenementensector heeft sinds corona een tekort aan personeel. Ook wil de sector duurzamer en meer circulair worden. Om dit aan te pakken heeft het Ministerie van BZK vanuit de Regiodeal Mainstage Event Innovation een subsidie van € 5 miljoen toegekend. Ook hebben de private en publieke partners in de regio een bedrag van €8,15 miljoen aan cofinanciering toegezegd. Gemeente Almere, Gemeente Zaanstad, het Regiocollege, Stichting Open House en diverse partijen uit de evenementensector ondertekenden maandag 30 oktober een convenant om deze Regiodeal uit te voeren.

Stichting Open House is de initiatiefnemer  en regisseur voor de Regiodeal Mainstage. Zij doet dat vanuit de in Zaandam gevestigde Mainstage Event Campus.

Mooie kansen
Wethouder Stephanie Onclin: ‘Deze Regiodeal biedt onder meer mooie kansen voor Zaanstad op het gebied van opleiding en werkgelegenheid. De focus zal daarbij liggen op jongeren en werklozen, maar ook voor andere doelgroepen zijn er volop kansen in de evenementensector.’ De evenementensector is populair onder jongeren en veel van hen willen daarom graag in de sector werken. Doordat de sector ook werkgelegenheid heeft voor ongeschoolde en praktisch geschoolde inwoners, biedt deze Regiodeal ook kansen voor hen die langs de kant van de arbeidsmarkt staan. Opgeleid worden voor werk in de evenementensector, of dat nou vast of flexibel werk is, fulltime of parttime, maakt het mogelijk om door te groeien naar andere functies. Veel vaardigheden zijn namelijk niet alleen bruikbaar in de evenementensector zelf, maar komen in meerdere sectoren en beroepen van pas.

Partners
Er zijn al gesprekken voor samenwerking gevoerd met onder meer Pact Zaandam Oost, Maakgemeenschap De Hoop, het ROC Regiocollege, het WerkgeversServicepunt Zaanstreek-Waterland en de Zaanse techniekcampus Techlands.

 

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl