Nieuws

Het laatste ondernemersnieuws van de gemeente Zaanstad

Nieuw: subsidieregeling duurzame producten voor kleine ondernemers

Gepubliceerd op 11 juli 2023
Afbeelding

Kleine ondernemers in Zaanstad kunnen vanaf nu subsidie krijgen voor duurzame maatregelen en producten. De gemeente wil met deze subsidieregeling, waar in totaal € 75.000 voor is gereserveerd, kleine ondernemers in een financieel kwetsbare situatie op korte termijn helpen om de energierekening te verlagen. De subsidie is bovendien een mooie aanvulling op bestaande rijks- en gemeentelijke stimuleringsmaatregelen om panden te verduurzamen en energieverbruik terug te dringen.  

De subsidie is bedoeld voor (middel)kleine ondernemers. Dat wil zeggen: In Zaanstad gevestigde bedrijven met maximaal 50 werknemers een netto-jaaromzet of balanstotaal tot en met € 10 miljoen.

Van een slimme thermostaat tot spouwmuurisolatie

U kunt de subsidie krijgen voor één of meer energiebesparende maatregelen en producten. Denk aan een slimme thermostaat, bespaarstekkers, HR++ glas, elektrisch verwarmde terraskussens en allerlei isolatiemaatregelen. Meer informatie over het aanvragen, de voorwaarden en een compleet overzicht van producten en maatregelen vindt u op zaanstad.nl.

Krijg tot 50% van het aankoopbedrag terug

Per product of maatregel krijgt u met de subsidie tot 50% van het bedrag terug (exclusief BTW). Er geldt een maximum subsidiebedrag van € 2.500 per aanvrager. Voor het aanvragen van de subsidie heeft u een betaalbewijs van het product of de maatregel nodig.

Aanvragen kan tot en met 31 oktober 2023

De subsidieregeling geldt tot en met 31 oktober 2023. Het kan zijn dat de geldpot van € 75.000 subsidie eerder leeg is. Vraag de subsidie dus zo snel mogelijk aan, want op is op.

Meer weten over het verduurzamen van uw onderneming? Kijk eens op Verduurzamen - Ondernemen in Zaanstad

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl