Nieuws

Het laatste ondernemersnieuws van de gemeente Zaanstad

Gemeente Zaanstad gaat samenwerken met het Ondernemersklankbord

Gepubliceerd op 15 april 2024
Afbeelding

Zaanstad heeft de afgelopen drie jaar de dienstverlening aan ondernemers met geldzorgen uitgebreid. Naar aanleiding van een belactie na de coronaperiode door GELDFIT bleek een grote behoefte onder zelfstandigen aan coaching. Sinds 1 april kunnen we ondernemers aanmelden voor een klankbordtraject.

Sinds 1 april kunnen we ondernemers aanmelden voor een klankbordtraject. Het Ondernemersklankbord (OKB) adviseert en coacht zelfstandigen in elke bedrijfsfase. De adviseurs van OKB werken geheel belangeloos en onafhankelijk, zonder winstoogmerk. De adviseurs zijn allemaal ex-ondernemers die werken als vrijwilliger.

Vanuit Team Bbz is met name de wens om ondernemers met financiële problemen begeleiding te bieden met een traject, denk bijvoorbeeld ook aan zelfstandigen die twijfelen over stoppen of doorgaan óf zelfstandigen die te weinig klanten hebben. Een klankbordtraject duurt meestal 6 maanden, soms korter.

Wat kan de Stichting bieden ten opzichte van de huidige partijen voor ondernemersdienstverlening?

  • Adviseurs zijn ex ondernemers en hebben dus praktijkervaring en veel kennis over ondernemerschap in een specifieke branche.
  • Adviseurs komen bij de ondernemer thuis of bij het bedrijf langs.
  • De stichting heeft een lokaal netwerk.
  • Inzet heeft tevens een duidelijk preventief karakter, denk aan vroeg signalering, voorkomen van schulden/faillissement en/ of indienen van een PW of Bbz aanvraag.

Aanmelding van cliënten bij het OKB verloopt via Team Bbz, afdeling Uitkeringen. U kunt hiervoor mailen naar zelfstandigen@zaanstad.nl.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl