Nieuws

Het laatste ondernemersnieuws van de gemeente Zaanstad

Gemeente Zaanstad en vastgoedeigenaren stadshart Zaandam tekenen intentieverklaring

Gepubliceerd op 8 juni 2023
Afbeelding

Een stadshart waar winkeliers, inwoners en bezoekers graag willen verblijven, wonen en ondernemen. Daar werkt  de gemeente Zaanstad aan samen met partners. Al een tijd zijn vastgoedeigenaren uit het stadshart van Zaandam en de gemeente in gesprek om het vestigings-, ondernemers-, verblijfs- en woonklimaat in het Stadshart te verbeteren. Om deze samenwerking te markeren, tekenden de vastgoedeigenaren en gemeente op 8 juni een intentieverklaring.

Wethouder Onclin: ‘We zetten ons als gemeente samen met de vastgoedeigenaren in voor een Stadshart waar we trots op zijn. Zo zijn wij al in gesprek over de uitvoering van de gezamenlijk ontwikkelde plintenstrategie. Hierin staat wat er kan op de begane grond van gebouwen in het winkelgebied. Het doel is meer verschillende winkels en bijvoorbeeld horeca.’

Wethouder Tuijn: ‘Onze ambitie is een sterke samenwerking waarin eigenaren en gemeente op elkaar kunnen bouwen. Samen maken we Zaanstad, en het Stadshart is een belangrijke plek voor bewoners, ondernemers en bezoekers’.

De intentieverklaring en de plintenstrategie voor het stadshart dragen bij aan het realiseren van de economische visie van gemeente Zaanstad. Provincie Noord-Holland draagt financieel bij. 

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl